Το δώρο που έδωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός στον Ζελένσκι για να μην τον ξεχάσει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ξέχωρα από την πολιτική είναι κυρίως ένας καλλιτέχνης, όπως ο ίδιος αρέσκεται να λέει.

Κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πριν από την έναρξη της διήμερης συνόδου κορυφής Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε χθες στα Τίρανα, σε ειδική συνάντηση, απένειμε στον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα το παράσημο «Πρίγκιπας Γιαροσλάβ ο Σοφός».

«Για τη σημαντική προσωπική συμβολή στην ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας, υποστήριξη της κρατικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, εκλαΐκευση του ουκρανικού κράτους στον κόσμο», αναφέρεται στην εξήγηση του κινήτρου του βραβείου.

Σε ανακοίνωσή του από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι στο γραφείο του, ο Ράμα έγραψε ότι έκανε δώρο στον Ζελένσκι ένα βιβλίο με τίτλο το όνομά του «Έντι Ράμα», όπου στο εξώφυλλο υπάρχουν τα γνωστά σκίτσα του.

Αλβανοί σχολιαστές σημείωσαν ότι το δώρο του Ράμα προς τον Ζελένσκι είναι για να μην τον …ξεχάσει.

Ο Ράμα και ο Ζελένσκι υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, ενισχύει και προωθεί τη φιλία μεταξύ Αλβανίας και Ουκρανίας.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ