Πρωτοβουλία της Μελονι για αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βιας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έναν… επικερδή τρόπο βρήκε η Μελόνι για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας στην Ιταλία, αν και μόνο κατά το ήμισυ, καθώς η έμπνευσή της αφορά στις περιπτώσεις όπου μαθητές επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ιταλική κυβέρνηση έχει καταθέσει πρόταση στη Γερουσία της Ρώμης, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται επιβολή προστίμου από 500 έως 10.000 ευρώ (!) σε μαθητές που επιτίθενται με βίαιο τρόπο στους καθηγητές τους ή/και σε μέλη του σχολικού προσωπικού. Η συγκεκριμένη πρόταση προβλέπει στην αποζημίωση των σχολικών συγκροτημάτων όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, με το πρόστιμο να προβλέπεται πως θα επιβάλλεται κατόπιν σχετικής καταδικαστικής απόφασης της ιταλικής δικαιοσύνης.

Με τον τρόπο αυτό, όπως σχολιάζουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση Μελόνι φιλοδοξεί να περιορίσει τη σχολική βία και την ασεβή συμπεριφορά απέναντι στους δασκάλους, τους καθηγητές και γενικότερα στο διοικητικό προσωπικό των σχολείων.

Προφανώς, το σχολικό bullying ή δεν απασχολεί σοβαρά την Ιταλίδα πρωθυπουργό ή θεωρεί πως είναι προτιμότερο οι μαθητές να πλακώνονται μεταξύ τους, παρά να την… πέφτουν στους καθηγητές τους!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ