Έντονη δυσαρεσκεια στους Έλληνες του Εξωτερικού προκάλεσε η αποστολή διαφημιστικών e-mail απο την Ασημακοπούλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστάτωση σε πολλούς Έλληνες του εξωτερικού έχει προκαλέσει διαφημιστικό μέιλ από την νυν ευρωβουλευτή και υποψήφια ξανά της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Πολλοί τη ρωτούν, δημόσια και ιδιωτικά, πώς βρήκε τα στοιχεία τους, κατηγορώντας την ότι δεν έχει σεβαστεί το νόμο προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Αρχικά οι παραλήπτες νόμιζαν ότι τα στοιχεία έχουν ληφθεί από τις κατά τόπους κοινότητες, αλλά η μαζική αποστολή του μηνύματος σε Έλληνες ψηφοφόρους από διαφορετικές χώρες οδηγούν σε κάτι πιο «κεντρικό».

Η αγανάκτηση αυξάνεται καθώς οι παραλήπτες του ηλεκτρονικού μηνύματος εκτιμούν ότι τα στοιχεία τους έχουν δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή κεντρικά: σε Έλληνες που έχουν εγγραφεί για την επιστολική ψήφο τώρα, αλλά και για όσους είχαν ψηφίσει στο εξωτερικό στις προηγούμενες εκλογές.

Πάντως, η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είναι η μόνη υποψήφια που χρησιμοποίησε αυτά τα δεδομένα. «Η κίνηση αυτή υποσκαπτει και την προσπάθεια της κυβέρνησης για την προώθηση της επιστολικής ψήφου», είπε στην «Εφ.Συν.» χαρακτηριστικά Έλληνας του εξωτερικού.

efsyn.gr

Έλαβα τα ακόλουθα 2 μέηλ με ούτε 2 ώρες διαφορά. Είναι σαφές ότι η @EPPGroup @AnnaAsimakopoul έχει πρόσβαση σε Προσωπικά Δεδομένα Ελλήνων Εξωτερικού του @ypesgr, άνευ συγκατάθεσης.
Μείζον σκάνδαλο το οποίο κλονίζει την εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος και τη διακυβέρνησή του:

IMG 3117

IMG 3118

Αγαπητή κ. @AnnaAsimakopoul,

Σήμερα με έκπληξη παρέλαβα e-mail σας, που αποστάλθηκε στην προσωπική μου e-mail address, που δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς γίνεται να βρίσκεται στην κατοχή σας, καθώς ούτε “Φίλος” είμαι, ούτε έχω εγγραφεί σε κάποιο newsletter σας ή των παρατάξεών σας.

Όπως ρητά αναφέρεται και στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Απορρήτου και στην ιστοσελίδα σας, “Το πολιτικό γραφείο της Ευρωβουλευτού Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου συλλέγει προσωπικά στοιχεία των χρηστών του δικτυακού τόπου, μόνο όταν οι ίδιοι εκουσίως τα παρέχουν, με σκοπό την ενημέρωση ή την επικοινωνία.”.

Ως εκ τούτου ανησυχώ ότι έχει γίνει κάποια παραβίαση των προσωπικών μου δεδομένων και θέλω να ασκήσω “Το δικαίωμα να γνωρίζω πότε παραβιάστηκαν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τους” σύμφωνα με τον Κανονισμό GDPR (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016.

Οπότε θα ήθελα να μου απαντήσετε, ποιός σας προμήθευσε με την προσωπική μου διεύθυνση e-mail, ώστε να εξετάσω αν πρέπει να προβώ στις κατάλληλες νομικές κινήσεις.

Υ.Γ. Για τους άλλους ομογενείς, έλαβε κι άλλος το συγκεκριμένο e-mail?

ΔΗΜΟΦΙΛΗ