Κριση πανικού στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για το μπάζωμα στα Τεμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πανικό βρίσκεται το Μαξίμου μετά τα πορίσματα-«κόλαφος» των πραγματογνωμόνων για αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος στα Τέμπη και τις καταγγελίες για συγκάλυψη του εγκλήματος που οδήγησε στον θάνατο 57 συνανθρώπους μας.

Επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με διαρροές, ακολουθεί τη συνηθισμένη της τακτική, ότι όλα είναι δήθεν σενάρια συνωμοσίας και μικροπολιτική, την ώρα που σύσσωμη η κοινωνία «βράζει» και ζητά δικαίωση για τα θύματα και απόδοση ευθυνών.

Το Μαξίμου με διαρροές υποστηρίζει ότι «ένα σενάριο συνωμοσίας εξυφαίνεται τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί για μικροπολιτικούς λόγους το βαρύ πένθος και η δικαιολογημένη οργή των συγγενών των 57 θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη». Μάλιστα κάνει λόγο για… «αφήγημα που δείχνει ότι ορισμένα πολιτικά κόμματα είναι διατεθειμένα να υιοθετήσουν ακραία σενάρια που διακινούνται προκειμένου να δημιουργήσουν, για πολλοστή φορά, μια εικόνα συγκάλυψης. Ο λόγος για τα σενάρια περί “μπαζώματος” του σημείου του τραγικού δυστυχήματος με δήθεν άνωθεν πολιτική εντολή» αναφέρουν και μιλούν για… «δήθεν μπάζωμα», κόντρα στους πραγματογνώμονες:

«Και αυτό παρά το γεγονός ότι κανένας από τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους αλλά και τον ίδιο τον πρώην περιφερειάρχη δεν θέτουν θέμα εντολής για τις ενέργειες που έγιναν. Ενέργειες άμεσα συνδεδεμένες με τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων που ισχύουν και τα οποία ενεργοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο συρμών στην περιοχή των Τεμπών με μοναδικό γνώμονα την έρευνα, τη διάσωση και την ασφαλή μεταφορά των διασωθέντων στα νοσοκομεία. Το δήθεν ”μπάζωμα” που επικαλούνται ανοιχτά πλέον εκπρόσωποι κομμάτων έχει εξηγηθεί από την πρώτη στιγμή» καταλήγει το Μαξίμου.

Για άλλη μια φορά το Μαξίμου προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών αλλά και τις οικογένειες των θυμάτων που περιμένουν να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία και τις προσπάθειες συγκάλυψης.

Υπενθυμίζεται ότι παρά το βίντεο που τον «καίει», μόλις 6 μέρες μετά την τραγωδία, ο υπουργός Επικρατείας Χρήστος Τριαντόπουλος έριξε τις ευθύνες στην Πυροσβεστική για το τσιμέντωμα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ