Ο συντονιστής της Πυροσβεστικής διαψεύδει τον Τριαντόπουλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στριμωγμένο είναι το Μαξίμου μετά από την παρέμβαση του συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ο οποίος διαψεύδει πανηγυρικά τους ισχυρισμούς του Χρήστου Τριαντόπουλου που παρά το βίντεο που τον «καίει» για την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος στα Τέμπη, έριξε τις ευθύνες στην Πυροσβεστική! Η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να συσκοτίσει την υπόθεση με κυβερνητικές διαρροές για δήθεν συνομωσίες, προσβάλλοντας τη μνήμη των θυμάτων αλλά και τις οικογένειές τους που περιμένουν δικαίωση.

Σε δηλώσεις του στο documentonews.gr ο συντονιστής της πυροσβεστικής Ευάγγελος Φαλάρας διέψευσε ότι η υπηρεσία είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στο μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος, ενώ κατήγγειλε ότι τα απροσδιόριστα εγκαύματα των πυροσβεστών δεν προκλήθηκαν από τα υγρά ψύξης που υπήρχαν στα τρένα. Την ίδια στιγμή, με δήλωσή της στο ίδιο μέσο, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών θυμάτων, κ. Καρυστιανού καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για ποιον λόγο προχώρησε στην αλλοίωση του τόπου που σημειώθηκε η τραγωδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χ. Τριαντόπουλος είχε επιβεβαιώσει και στον ΣΚΑΙ, 7 ημέρες μετά την τραγωδία, ότι «έτρεξαν» την αποκατάσταση της περιοχής.

«Το κομμάτι το επιχειρησιακό που τρέξαμε εκείνες τις μέρες στην Λάρισα ήταν, πέρα απ΄ το να βρεθούμε κοντά στις οικογένειες, να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία συλλογής και αποκατάστασης της περιοχής, ένα έργο που έτρεξε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με την Περιφέρεια κυρίως…» ακούγεται να λέει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, ο οποίος τώρα διαψεύδει και ρίχνει όλη την ευθύνη στην Πυροσβεστική.

Ο συντονιστής της πυροσβεστικής Ευάγγελος Φαλάρας ωστόσο, περιγράφει ακριβώς τις ενέργειες που έκανε, λέγοντας ότι ζήτησε γερανούς προκειμένου να προχωρήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού: «Εγώ ζήτησα να έρθουν οι γερανοί για να σηκωθούν τα βάρη και στο πλαίσιο αυτής της δράσης, οι γερανοί -για λόγους στατικότητας του πεδίου- ζήτησαν να έρθουν σταθερά αντικείμενα, κροκάλες και ψηφίδες, προκειμένου να πατήσουν σε στέρεο έδαφος, επειδή αυτό μετατοπιζόταν όσο σηκώνονταν τα βαγόνια» ανέφερε αρχικά ο κ. Φαλάρας και πρόσθεσε: «Η διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι να σηκωθούν και τα βαγόνια της επιβατικής που είχαν τις λαμαρίνες. Όταν σηκώθηκαν και οι τελευταίες λαμαρίνες και ελέγξαμε πως δεν υπήρχε άλλος νεκρός στο πεδίο, συνεχίσαμε να μένουμε στο σημείο έως ότου φύγαμε την Παρασκευή».

Σε ερώτηση για το αν ο κ. Φαλάρας είχε συμμετοχή στη μετέπειτα εκχωμάτωση και το μπάζωμα του πεδίου, ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Όχι. Εγώ, δεν ζήτησα εκχωμάτωση, ζήτησα από το ΣΟΠΠ να μου φέρουν τον εξοπλισμό για να μου δώσει την ευχέρεια να ελέγξω και να εντοπίσω νεκρούς και ζωντανούς. Για τις μετέπειτα παρεμβάσεις, εγώ την Παρασκευή που έφυγα είχαμε ελέγξει ακόμα και αν υπήρχε κάτι κάτω από τις λαμαρίνες, οι οποίες ήταν πολύ κοντά στο τούνελ. Ήταν, δηλαδή, το τελευταίο σημείο και είχαν “φύγει” και τα βαγόνια που δεν είχαν εμπλοκή στη σύγκρουση».

Μάλιστα, ο κ. Φαλάρας εξέφρασε την πικρία του για τις δηλώσεις Τριαντόπουλου, σημειώνοντας: «Μου δημιουργεί πικρία αν είναι μομφή προς το πρόσωπό μου ότι δεν έκανα καλά τη δουλειά μου».

Τα ύποπτα εγκαύματα των πυροσβεστών

Μιλώντας για τα ύποπτα εγκαύματα που υπέστησαν οι πυροσβέστες, οι οποίοι επιχείρησαν στον τόπο της τραγωδίας, ανέφερε ότι δεν σχετίζονται με τα υγρά μπαταρίας: «Εγώ ήμουν δίπλα στους συναδέλφους (που έπαθαν τα εγκαύματα) και είχα πάθει κάποιους ερεθισμούς και το θεώρησα ότι ήταν μετά από επαφή με κάποιο αντικείμενο. Όταν οι συνάδελφοι μου είπαν ότι έχουν εγκαύματα και ακολουθήσαμε τη διαδικασία να τους πάμε στο Θριάσιο, τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό που κι εγώ νόμιζα ότι ήταν κάτι που προκλήθηκε από την τριβή, ήταν κάτι που δεν μπορώ να προσδιορίσω και θα ήθελα να το γνωρίζω για να προφυλάξω τους συναδέλφους. Αν ήταν υγρά μπαταρίας θα καιγόταν και το ύφασμα. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που δεν επηρεάζει το ύφασμα και επηρεάζει το δέρμα. Αυτό χρειάζεται ειδική γνώση για να σας το απαντήσω εγώ. Ούτε οι γιατροί που τους ρωτήσαμε δεν μπορούσαν να το απαντήσουν. Εγώ δεν είμαι γιατρός, ούτε χημικός» δήλωσε.

«Καταπέλτης» η Μαρία Καρυστιανού

Την ίδια στιγμή, η Μαρία Καρυστιανού, απαντά στις αδιανόητες δηλώσεις των πολιτικών που αποποιούνται κάθε ευθύνη και μιλούν για… σενάρια συνομωσίας και μικροπολιτική, ενώ παράλληλα καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλοίωση του χώρου εγκλήματος, κάτι που αποτελεί ποινικό αδίκημα:

«Μόλις πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του Κ. Τριαντόπουλου, ο οποίος κατά τη συνήθη τακτική των πολιτικών προσώπων, αποποιείται των ευθυνών του. Κύριοι, δόθηκε μια εντολή μπαζώματος. Ως ελάχιστο για εμάς, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας είναι να δοθεί ένα όνομα για αυτήν την αξιόποινη και υβριστική πράξη… Υπάρχουν εγκλήματα για τα οποία η απόδοση δικαιοσύνης είναι μονόδρομος… Οφείλετε να επιδείξετε σεβασμό στον άνθρωπο, στις αξίες του αλλά και στους νόμους της χώρας που ορκιστήκατε να υπηρετείτε…» ανέφερε η μητέρα που έχασε το παιδί της στα Τέμπη.

«Αυτή η εβδομάδα ήταν πάρα πολύ δύσκολη για εμάς και πραγματικά δεν είχα σκοπό να κάνω καμιά δήλωση. Μου ζητήθηκε όμως χθες από δημοσιογράφους να απαντήσω στον κ. Αγοραστό. Η δήλωση του κ. Αγοραστού έγινε πάνω σε δική μου παλαιότερη δήλωση η οποία όμως «ακούστηκε» ανήμερα της μαύρης επετείου… Η αλήθεια είναι ότι χθες απέρριψα αυτή την πρόταση διότι πραγματικά θεωρούσα ανούσιο να ξεκινήσω αυτό το δημόσιο διάλογο με τον κ. Αγοραστό. Αλλά νιώθω ότι θα ήθελα να κάνω μία δήλωση όχι απέναντι στον κ. Αγοραστό αλλά απέναντι σε δύο σημαντικά πολιτικά πρόσωπα τα οποία έκαναν δηλώσεις την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Την ημέρα που σκοτώθηκαν τα παιδιά μας. Ή μία δήλωση αφορά την κα. Μπακογιάννη, η οποία μας είπε ότι θα έπρεπε να μπούμε στα παπούτσια του κ. Καραμανλή γιατί είναι τραγικό να είσαι υπουργός και να σου συμβαίνει κάτι τέτοιο… Κα Μπακογιάννη, τραγικό είναι να είσαι 19 χρονών να επιστρέφεις χαρούμενη στο σπίτι σου και να σκοτώνεσαι με τον πιο φρικτό και άδικο θάνατο.Τραγικό είναι να καταδικάζεται για το υπόλοιπο της ζωής σου στον πιο ανείπωτο πόνο και το μόνο που σκέφτεσαι και να παρακαλάς είναι άραγε πόσο σύντομα θα έρθει εκείνη η τελευταία μέρα της ζωής σου που θα σε γλιτώσει από το πένθος και θα ξανά συναντήσεις το χαμένο σου παιδί.

Αναφερόμενη στον πρώην υπουργό μεταφορών, δήλωσε: Όσο για τον κ. Καραμανλή δε νομίζω ότι έχει επηρεαστεί τόσο πολύ η ζωή του. Τουλάχιστον μέχρι τώρα και όταν θέλει να αγκαλιάσει τα παιδιά του απλά ανοίγει τα χέρια του. Η επόμενη δήλωση που την θεωρώ ύψιστη ύβρη και ως προς το περιεχόμενο της αλλά και ως προς την επιλογή της μέρας που έγινε, αφορά τον πρωθυπουργό. Ο οποίος μας δήλωσε για ακόμη μια φορά ότι θα χυθεί άπλετο φως, θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, και θα καταρρεύσουν οι παράλογες και ψευδείς φήμες όταν την ίδια στιγμή παίζει παντού βίντεο με τον κ. Τριαντόπουλο, εντολοδόχο του κ. Μητσοτάκη να μας δηλώνει πόσο γρήγορα και πόσο αποτελεσματικά «τακτοποιήθηκε» ο χώρος του εγκλήματος….

«Προφανώς ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι είναι ποινικό αδίκημα η αλλοίωση του χώρου εγκλήματος.… Εγώ λοιπόν σήμερα αντί να απαντήσω στον κ. Αγοραστό θα απευθυνθώ στον πρωθυπουργό, ο όποιος υποστηρίζει ότι ζούμε σε ένα Κράτος Δικαίου και ότι στο έγκλημα των Τεμπών πρέπει να αποδοθούν σε όλους τους υπαίτιους οι ευθύνες. Συμφωνούμε κ. Μητσοτάκη, ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως και ότι πρέπει να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι. Και αφού πιστεύετε ότι όντως ζούμε σε ένα κράτος δικαίου, πράγμα που εγώ διαφωνώ πλήρως και μαζί μου πολλοί άνθρωποι εντός και εκτός της χώρας μας, να μας δείξετε εμπράκτως τα όσα δημόσια δηλώνετε.

Παρακαλώ ως ένδειξη καθαρότητας και εντιμότητας να παρουσιαστείτε αυτοβούλως στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το έγκλημα και όπου σύμφωνα με την νομοθεσία οφείλουν να παρουσιαστούν για να δώσουν εξηγήσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Εμείς αλλά και όλοι οι Έλληνες θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε δημόσια, για πoιο λόγο δώσατε εντολή να αλλοιωθεί ο χώρος του εγκλήματος. Τι φοβόσασταν ότι θα αποκαλυφθεί; Διαφορετικά υπεκφεύγετε τις ευθύνες σας για ακόμη μια φορά. Μήπως επειδή ελπίζετε ότι κανένας από τους εισαγγελείς που εσείς διορίσατε, δεν θα τολμήσει να σας το ζητήσει.

Και να γνωρίζετε ότι οι δηλώσεις εντυπωσιασμού που συνηθίζετε να κάνετε είναι προσβλητικές για εμάς, για την μνήμη των παιδιών μας και υποτιμούν τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων» κατέληξε η Μαρία Καρυστιανού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ