Ρωσία: Νέα σειρά εφέδρων καλούνται για στρατιωτική εκπαίδευση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο καλούνται οι Ρώσοι πολίτες στις εφεδρείες για στρατιωτική εκπαίδευση το 2024. Το έγγραφο δημοσιεύτηκε στην επίσημη πύλη νομικών πληροφοριών.

«Καλούνται το 2024 οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκονται σε εφεδρεία να υποβληθούν σε στρατιωτική εκπαίδευση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τις υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας», λέει το έγγραφο.

Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι περιφερειακές αρχές έλαβαν εντολή να διασφαλίσουν την εφαρμογή μέτρων που σχετίζονται με τη στρατολόγηση πολιτών για στρατιωτική εκπαίδευση και τη διεξαγωγή αυτής της εκπαίδευσης.

Το διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης, αναφέρει το TASS.

Όπως σημειώνει η ρωσική Fontanka:

«Κάθε Ρώσος που βρίσκεται στην εφεδρεία μπορεί να κληθεί στο εκπαιδευτικό στρατόπεδο. Συγκροτείται από όσους έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, απόφοιτους στρατιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που έχουν ολοκληρώσει εναλλακτική δημόσια υπηρεσία και όσους απαλλάχθηκαν από τη στρατιωτική τους θητεία με τη συμπλήρωση του 30ου έτους της ηλικίας τους και για άλλους λόγους.

Στην εφεδρεία εντάσσονται και όσοι δεν υπηρέτησαν στον στρατό χωρίς νόμιμη βάση. Επιπλέον, στις εφεδρείες βρίσκονται και γυναίκες με στρατιωτική ειδικότητα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ