Συνελήφθη στη Βουλγαρία συνεργάτης του Κούρτι για εμπορία ανθρώπων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Κοσόβου επιβεβαίωσε ότι ο Χασάν Κρασνίκι, διευθύνων σύμβουλος της Περιφερειακής Εταιρείας Ύδρευσης “Gjakova”, συνελήφθη στη Βουλγαρία.

Ο Χασάν Κρασνίκι συνελήφθη στη Βουλγαρία, βάσει διεθνούς εντάλματος που εξέδωσε η ιταλική αστυνομία ως ύποπτος για εμπορία ανθρώπων.

Η σύλληψη του Κρασνίκι είχε ήδη πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2024, αναφέρει η διαδικτυακή εφημερίδα Reporteri.net.

Συνελήφθη από τις βουλγαρικές αρχές κατά την είσοδό του στη Βουλγαρία, ενώ ταξίδευε με την οικογένειά του για διακοπές. Κι αυτό γιατί αποδείχθηκε ότι ο πρώην υποψήφιος του κόμματος του Αλμπίν Κούρτι, «Αυτοδιάθεση», για τη δημοτική συνέλευση της Gjakovica, ενώ βρισκόταν σε διεθνές ένταλμα από την Ιταλία για εμπορία ανθρώπων, γράφει η ηλεκτρονική εφημερίδα Reporteri.net.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2024, το Βουλγαρικό Επαρχιακό Δικαστήριο διέταξε την κράτησή του εν αναμονή της απόφασης σχετικά με το αίτημα των ιταλικών αρχών για έκδοσή του στην Ιταλία.

Υποπτεύεται ότι ο Κρασνίκι, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης και εταιρείας που μεταφέρει επιβάτες από τη Gjakovica σε ευρωπαϊκές χώρες με λεωφορεία, είναι ύποπτος ότι διακινούσε λαθραία άτομα με πλαστά έγγραφα μέσω αυτών.

Η εφημερίδα ζήτησε σχόλιο από το Υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου και άλλες αρχές ασφαλείας σχετικά με αυτή τη σύλληψη, αλλά μέχρι τη δημοσίευση του κειμένου δεν έδωσαν απάντηση για επιβεβαίωση της υπόθεσης.

Ο Χασάν Κρασνίκι, τρεις μήνες αφότου ως υποψήφιος του κινήματος Αυτοδιάθεση για βουλευτής στον δήμο Gjakovica δεν έλαβε αρκετές ψήφους για να εκλεγεί βουλευτής, η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου τον διόρισε ως πρώτο πρόσωπο της Περιφερειακής Διαχείρισης Υδάτων τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Νόμος για τις Δημόσιες Επιχειρήσεις ορίζει ότι τα ανώτατα στελέχη των δημοσίων επιχειρήσεων πρέπει να είναι ανεξάρτητα, δηλαδή να μην έχουν πολιτικές δεσμεύσεις τους τελευταίους 36 μήνες.

Ωστόσο, από το 2014 έως το 2017, ο Κρασνίκι υπηρέτησε μια θητεία στη Συνέλευση της Gjakovica από τις τάξεις του κόμματος «Αυτοδιάθεση».

Ωστόσο, τόσο το 2021 με την Αυτοδιάθεση όσο και το 2017 με την Εναλλακτική, δεν κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής, αναφέρει το σερβικό Novosti.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ