Νύχτα Στάσου με καλεσμένο τον Μανώλη Μητσιά σε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην Γυναίκα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εκπομπή παρουσιάζει απόψε στις 21:00 ένα μελωδικό αφιέρωμα στις γυναίκες, με άντρες τραγουδιστές, τιμώντας τον καθιερωμένο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τoν αγαπημένο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, ο οποίος επιλέγει υπέροχα τραγούδια από τη δισκογραφία του, για να τιμήσει κάθε γυναίκα: «Επειδή σ’ αγαπώ», «Ποτέ», «Σου ’χω έτοιμη συγγνώμη»…

Ο Διαμαντής Διονυσίου, ο Λευτέρης Κιντάτος και ο Ανδρέας Λάφης ερμηνεύουν ωραία ερωτικά τραγούδια, αφιερωμένα εξαιρετικά σε όλες τις γυναίκες: «Καλύτερα μαζί σου και τρελός», «Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου», «Της γυναίκας η καρδιά», «Μια γυναίκα μπορεί», «Το σημάδι του έρωτα» και πολλά ακόμα.

Η Λίνα Νικολακοπούλου μοιράζεται με τον Μανώλη Μητσιά αναμνήσεις από τη συνεργασία τους στους δίσκους «Εξ αδιαιρέτου» και «Στον δρόμο με τα χάλκινα», ενώ συζητάει για την εξέλιξη των σχέσεων των δύο φύλων με τον καθηγητή Κοινωνιολογίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον δημοσιογράφο-συγγραφέα, Κώστα Λασκαράτο.

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, φωτίζει με τα στοιχεία που παραθέτει τραγούδια με αντρική υπογραφή, τα οποία υμνούν τη γυναίκα.

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου, η δραματουργός Νικολέτα Φιλόσογλου και ο ηθοποιός Γιώργος Γλάστρας μιλούν για την παράσταση του έργου του Ευγένιου Λαμπίς «Οι δύο χέστηδες», που παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου. Μια κωμωδία του 19ου αιώνα, που γελοιοποιεί με σπιρτάδα αλλά και τρυφερότητα τους άντρες-ήρωές της, θέτοντας με πειθώ το ζήτημα της γυναικείας χειραφέτησης.

Η Ηρώ Μουκίου αναμετριέται με τη μυθική Φαίδρα, συνοδεία μουσικής από επτάχορδη λύρα, στην επιτυχημένη παράσταση του μονόλογου της Δήμητρας Μήττα «Φαίδρα Άτοπος», ο οποίος θίγει, μεταξύ άλλων, και τις ανισότητες που βιώνουν οι γυναίκες.

Στην παρέα της εκπομπής, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Βασίλης Παπαβασιλείου, η δραματουργός και σκηνοθέτις Νικολέτα Φιλόσογλου, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και συγγραφέας Κώστας Λασκαράτος και οι ηθοποιοί Ηρώ Μουκίου, Γιώργος Γλάστρας και Κατερίνα Τσάβαλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ