Η Ρωσία δοκίμασε πυρηνικό πύραυλο την επομένη της ομιλίας του Πούτιν που απειλούσε τη Δύση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία δοκίμασε στρατηγικό πυρηνικό πύραυλο μόλις 24 ώρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε μια πυρηνική απειλή στη Δύση. Η ανακοίνωση έγινε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφέρει το ρουμανικό Digi24.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πραγματοποίησε δοκιμή με διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Yars, που εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Plesetsk, που συνήθως χρησιμοποιείται για την εκτόξευση στρατιωτικών δορυφόρων.

«Μια διμοιρία της μονάδας Στρατηγικών Δυνάμεων από την περιοχή Yoshkar-Ola πραγματοποίησε σήμερα δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Yars με στερεό καύσιμο από το Κρατικό Δοκιμαστικό Κοσμοδρόμιο Plesetsk», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δοκιμαστική κεφαλή χτύπησε τον στόχο που είχε τεθεί «στην περιοχή Kura, στη χερσόνησο Καμτσάτκα», περισσότερο από 6.000 χιλιόμετρα μακριά από την εξέδρα εκτόξευσης.

Σκοπός της δοκιμής ήταν να «επιβεβαιωθούν τα τεχνικο-τακτικά και πτητικά χαρακτηριστικά του συστήματος» και «όλοι οι επιδιωκόμενοι στόχοι επιτεύχθηκαν πλήρως», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση για την άσκηση, η οποία περιελάμβανε και τη μεταφορά της συστοιχίας Yars σε απομακρυσμένη τοποθεσία και την προετοιμασία της εκτόξευσης, αναφέρει το Agerpres.

Αυτό ήρθε μια ημέρα μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάσταση του έθνους, στην οποία αναφέρθηκε στην παράδοση νέων πυραύλων στον ρωσικό στρατό και ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα εισαγάγει σύντομα νέους τύπους πυραύλων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ