Ο Μακρόν σχεδιάζει να επιτρέψει σε γαλλικές ειδικές δυνάμεις και άλλες στρατιωτικές μονάδες, να περάσουν τα ουκρανικά σύνορα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την Μαρια Δεναξα:

Ο Μακρόν σχεδιάζει να επιτρέψει σε γαλλικές ειδικές δυνάμεις και άλλες στρατιωτικές μονάδες, να περάσουν τα ουκρανικά σύνορα!

Η εφημερίδα Le Monde, υποστηρίζει ότι η Γαλλία σκοπεύει να κάνει αυτό το βήμα για να δημιουργήσει ένα “στρατηγικό δίλημμα” στη Ρωσία και να προστατεύσει ορισμένα ουκρανικά εδάφη.

Ο Μακρόν θα ενημερώσει για τις προθεσεις του, τους ηγέτες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων τους οποίους έχει καλέσει στο Ελιζε στις 7 Μαρτίου. Το αντικείμενο της συζήτησης δεν αποκαλείπτεται, αλλά προφανώς ο γάλλος πρόεδρος αναζητεί στήριξη στη ριψοκίνδυνη απόφαση του, που θα μπορούσε να κάνει τις σειρήνες του πολέμου να ηχήσουν ξανά στη γηραιά ήπειρο.

Μια εισβολή δυνάμεων που ανήκουν στο ΝΑΤΟ σε ουκρανικό έδαφος, θα μπορούσε να ωθήσει τον Πούτιν να λάβει αποφασιστικά μέτρα για να ακουστεί η φωνή του.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιτίθενται στην αποστολή χερσαίων στρατευμάτων, παρόλο που παρέχουν διάφορες μορφές υποστήριξης στην Ουκρανία.

Βρετανός διπλωμάτης που συνδέεται με το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι εκπρόσωποι όλων των υπηρεσιών πληροφοριών των συμμαχικών κρατών, έχουν παρουσία στην Ουκρανία.

lemonde.fr/international/…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ