Ελον Μασκ: Γιατί μήνυσε τον CEO της OpenAI

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ίλον Μασκ κατέθεσε μήνυση εναντίον της OpenAI, δημιουργό του αμφιλεγόμενου ChatGPT, και του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Σαμ Άλτμαν. Ο μεγιστάνας τον κατηγόρησε ότι εγκατέλειψε την αρχική αποστολή της εταιρείας να αναπτύξει την Τεχνητή Νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας και πλέον ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μασκ κάνει λόγο για παραβίαση συμβολαίου καθώς ο Άλτμαν και ο συνιδρυτής της start up, Γκρεγκ Μπρόκμαν, τον προσέγγισαν αρχικά για να ιδρύσουν μια ΜΚΟ ανοιχτού κώδικα, αλλά αυτή επικεντρώνεται πλέον στο να βγάλει χρήματα.

Η μήνυση κατατέθηκε την Πέμπτη στο Σαν Φρανσίσκο και με αυτήν ο Μασκ ζητά δικαστική απόφαση ώστε η OpenAI να διαθέσει την έρευνα και την τεχνολογία της στο ευρύ κοινό. Επιπλέον, επιδιώκει να την εμποδίσει να χρησιμοποιεί τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του GPT-4, για οικονομικά οφέλη της Microsoft ή προσώπου.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla, της SpaceX και του Χ (πρώην Twitter) αποχώρησε από το ΔΣ της OpenAI το 2018 και επικρίνει τους δεσμούς της Microsoft με την startup. Ο Σαμ Άλτμαν απολύθηκε από το πρώην ΔΣ της εταιρείας και λίγες ημέρες αργότερα, επέστρεψε με νέο διοικητικό σχήμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ