Μαρία Καρυστιανού: Μόνη της και όλοι τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φίλες και φίλοι καλημέρα

Την ώρα που η Ελλάδα μετρούσε τους νεκρούς από το έγκλημα των Τεμπών, την ώρα που γονείς έψαχναν στα συντρίμμια τα παιδιά τους, την ώρα που η κοινωνία προσπαθούσε να συνέλθει από το σοκ, την ώρα που οι δημοσιογράφοι αναζητούσαμε ευθύνες σε συμβάσεις και τηλεδιοικήσεις, την ίδια ώρα ένα σύστημα η κορυφή του οποίου βρισκόταν στο Μαξίμου είχε θέσει σε προτεραιότητα την «αποκατάσταση» του σημείου όπου συνέβη η τραγωδία.

IMG 3168

Είναι εντυπωσιακός ο χρόνος αντίδρασης της κυβέρνησης και η κινητοποίηση του μηχανισμού. Η κυβέρνηση που δεν έδωσε καμιά σημασία στις έγγραφες προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τα χάλια του σιδηροδρομικού δικτύου, τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από την έλλειψη τηλεδιοίκησης, από το ίδιο βράδυ, διά του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου, ξεκίνησε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την «αποκατάσταση» του χώρου της τραγωδίας.

Η κυβέρνηση που αδιαφόρησε και αδιαφορεί για τους τραυματίες των Τεμπών, οι οποίοι πληρώνουν από την τσέπη τους τις θεραπείες, η κυβέρνηση που δεν έκανε ούτε ένα αντιπλημμυρικό και άφησε ανοχύρωτη τη Θεσσαλία να πνιγεί για δεύτερη φορά από την κακοκαιρία Daniel, παρά προηγούμενο θανατηφόρο πέρασμα του Ιανού, η ίδια αυτή κυβέρνηση έσπευσε από το ίδιο βράδυ να στείλει μπουλντόζες, γερανούς και φορτηγά για να «αποκαταστήσει» το σημείο.
Τα νέα στοιχεία και το οπτικοακουστικό υλικό που βγαίνουν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι τη σύγκρουση ακολούθησαν δύο εκρήξεις. Προκαλεί, λοιπόν, σοβαρά ερωτήματα η βιασύνη για το μπάζωμα. Μετέφερε άραγε η εμπορική αμαξοστοιχία φορτίο επικίνδυνο το οποίο η κυβέρνηση γνώριζε και επιχείρησε να το κρύψει; Μέχρι χθες όσους έθεταν αυτού του είδους τα ερωτήματα, οι ίδιοι που σήμερα έχουν κάνει μπαλάκι τις ευθύνες για το «τσιμέντωμα», τούς αντιμετώπιζαν ως συνωμοσιολόγους.

Σήμερα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η επιμονή της Μαρίας Καρυστιανού να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού της και να αποδοθεί δικαιοσύνη, εκτός από το ότι κινητοποίησε την κοινωνία και συγκέντρωσε περισσότερες από 1.250.000 υπογραφές, έχει αποτελέσματα. Κι ας ήταν μέχρι χθες μόνη της και απέναντί της όλοι τους. Υπόκλιση…

Δημήτρης Παπαθανασιου Κυριακάτικο Documento

ΔΗΜΟΦΙΛΗ