Πακιστανοί διακινούσαν πλαστα 100ευρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγκληματική οργάνωση διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ εξαρθρώθηκε και το Σάββατο συνελήφθησαν 14 άτομα. Η σπείρα Πακιστανών έριξε στην αγορά χρήματα με συνολική ονομαστική αξία 1 εκατ. ευρώ, τα οποία περνούσαν χωρίς να εντοπισθούν από τα ATM και άλλες συσκευές. Διακινούνταν στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν μεγάλοι αριθμοί πλαστών χαρτονομισμάτων ανακαλύφθηκαν στη Βαρκελώνη.

«Τα χαρτονομίσματα που παράγονταν από την οργάνωση ήταν χειροποίητα και πολύ υψηλής ποιότητας, καθώς χρησιμοποιούσαν ειδικά μελάνια, υδατογραφήματα και διάφορα στοιχεία σχεδιασμένα για να παρακάμπτουν τους μηχανισμούς εντοπισμού» ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας, Ελίσα Ρεμπόλο.

Με έδρες την Νάπολη, την Ρώμη και την Βαρκελώνη η συμμορία με άτομα πακιστανικής καταγωγής διακινούσε τα 100ευρα στην Ιταλία, την Γαλλία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και στον Σταθμό Λεωφορείων της πόλης. Είχαν στην κατοχή τους πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 70.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ