Διοργάνωσαν αγώνα δρόμου στη μνήμη των θυμάτων στα Τεμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την οδυνηρή επέτειο του ενός χρόνου από το έγκλημα των Τεμπών, σήμερα, Κυριακή, δεκάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στη Λάρισα για να λάβουν μέρος στον πρώτο αγώνα μνήμης για τις 57 ψυχές που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο αγώνα δρόμου, στον οποίο συμμετέχουν περίπου 350 δρομείς, δεν θα υπάρξει νικητής, ούτε θα δοθούν μετάλλια.

Οι δρομείς θα διανύσουν απόσταση 30χλμ. με σημείο εκκίνησης τον προαύλιο χώρο του πρώην εργοστασίου Ζαχάρεως και τερματισμό στο «σημείο μηδέν» του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όπου θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Μιλώντας στο OPEN, ο διοργανωτής Γιώργος Φωτιάδης είπε: «Είναι μία δύσκολη μέρα, που ταυτόχρονα μας γεμίζει αισιοδοξία. Έχουν έρθει δρομείς από όλη την Ελλάδα. Δεν ξεχνάμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας».

Παράλληλα επεσήμανε το μήνυμα των συγγενών των θυμάτων με τους οποίους εδώ και περίπου έναν χρόνο βρισκόταν σε επικοινωνία λέγοντας πως «οι γονείς μας είπαν μία συνταρακτική κουβέντα ότι “τα παιδιά μας χάθηκαν, ό,τι και να κάνουμε, αν τρέξουμε, αν διαμαρτυρηθούμε, δεν γυρνούν πίσω. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μην επαναληφθεί”».

Δείτε φωτογραφίες:

larisa agonas dromou1

larisa agonas dromou

larisa agonas dromou4

larisa agonas dromou2

larisa agonas dromou5

larisa agonas mnimis tempi

larisa agonas mnimis tempi8

ΔΗΜΟΦΙΛΗ