Τι ισχυει με την παράταση για την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των POS – Για ποιους μπορει να επεκταθεί ενα μήνα επιπλέον – Τι πρέπει να προσέξουν οι επαγγελματίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παράταση είναι για 1 μήνα, μέχρι 31 Μαρτίου 2024, για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν διασυνδέσει μέχρι τούδε τα συστήματά τους. Μέσα σε αυτό το διάστημα οι υπόχρεοι πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εγκατάστασης ταμειακών μηχανών, ώστε να ολοκληρώσουν τη, διαδικασία.

Η παράταση μπορεί να επεκταθεί για έναν επιπλέον μήνα, μέχρι 30 Απριλίου 2024:

για τις επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να βρουν διαθέσιμο ραντεβού εντός Μαρτίου, αλλά έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασης εντός Απριλίου. Τα ραντεβού θα πρέπει να δηλωθούν σε ειδική πλατφόρμα, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία από την ΑΑΔΕ το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου.
για τις επιχειρήσεις που θα δηλώσουν στο Μητρώο POS ότι θα αντικαταστήσουν το ταμειακό τους σύστημα με μια από τις νέες διαθέσιμες λύσεις all in one, που δεν απαιτεί επιπλέον ενέργειες διασύνδεσης. Ήδη, έχουν εγκριθεί δύο πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης με τέτοιες λύσεις και πολύ σύντομα αναμένονται πολύ περισσότερες.
Σύμφωνα με το υπουργείο, δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη παράταση για 3 λόγους:

Έχει διαπιστωθεί σε πολλές περιπτώσεις ότι το πρώτο διάστημα μεγάλων παρατάσεων περνά ανεκμετάλλευτο με χαλάρωση των ρυθμών.
Έχει ολοκληρωθεί σχεδόν το σύνολο της δουλειάς βάσης (αναβαθμίσεις κ.λπ.) και με τους ρυθμούς που ήδη επιτεύχθηκαν τις τελευταίες ημέρες το έργο θα ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων.
Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές είναι ενταγμένη στο Ταμείο Ανάκαμψης, ως έργο-ορόσημο, γεγονός που σημαίνει ότι τυχόν καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του ενδέχεται να οδηγήσει σε μερική διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας από την ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ