Τσικνοπέμπτη 2024 με ακρίβεια Μητσοτάκη: Απλησίαστες οι τιμές των κρεάτων – Οι ακριβότερες όλων των εποχών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την τσικνοπέμπτη και οι καταναλωτές κάνουν έρευνα αγοράς για να βρουν φθηνό και ποιοτικό κρέας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι καταναλωτές αγοράζουν μικρότερες ποσότητες που αγοράζουν αλλά και τη συχνότητα της κατανάλωσης του κρέατος, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές που φτάνουν στον πάγκο του χασάπη.

«Όλα έχουν ανέβει πάρα πολύ και έχει περιοριστεί ο κόσμος. Παίρνει λιγότερα, αντί για 3 φορές τη βδομάδα κρέας, παίρνει μία η δύο», λέει καταναλωτής στην κάμερα του Mega. Αντιμέτωποι με την ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων θα βρεθούν οι καταναλωτές φέτος καθώς οι αυξήσεις στο κρέας είναι μεγάλες.

Συγκεκριμένα, το χοιρινό από 5 ευρώ πέρσι κοστίζει φέτος 7 ευρώ, ενώ το μοσχάρι από 11 ευρώ πέρσι φέτος θα το βρει κάποιος περίπου 14 ευρώ.

Μέσα σε 3 χρόνια οι αυξήσεις στα κρέατα έχουν φτάσει το 25%, ταλανίζοντας τις τσέπες των νοικοκυριών. Με τις αυξήσεις πλέον να παρατηρούνται στα κρέατα ακόμη και από μήνα σε μήνα.

Την ίδια ώρα, τεράστιες είναι οι αυξήσεις και στο αρνί με την τιμή του να κυμαίνεται σήμερα από 12 μέχρι 15 ευρώ όταν πέρσι κόστιζε από 9 έως 11.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega ακόμα και το κοτόπουλο, το κατεξοχήν οικονομικό λευκό κρέας, κοστίζει σήμερα από 3,5 μέχρι 5,5 ευρώ, όταν πέρσι κόστιζε από 2 έως 3μιση.

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, οι τιμές στα κρέατα, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν όσο το ζωικό κεφάλαιο παραμένει χαμηλό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ