Έπεσε σε ρωσικά χέρια το αμερικανικό Bradley και άρχισαν να το «ξεσκονίζουν»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Φεβρουάριο του 2024, εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες ενός αμερικανικού οχήματος μάχης πεζικού Bradley M2A2, αφού ο ευαίσθητος εξοπλισμός του είχε αφαιρεθεί και ήταν σε καλή κατάσταση .

Αυτή η κίνηση αντανακλά το ενδιαφέρον της Ρωσίας για τη μελέτη τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν από τους στρατούς του ΝΑΤΟ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, καθώς τον Ιούλιο του 2023 εμφανίστηκαν φωτογραφίες ενός σουηδικού οχήματος μάχης πεζικού CV9040 που κατασχέθηκε και μελετήθηκε επίσης ο εξοπλισμός του.

Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός μπορεί να ενδιαφέρεται να ενσωματώσει μερικά από τα προηγμένα χαρακτηριστικά ή τις ιδέες σχεδίασης που βρίσκονται στα M2A2 και CV 9040 Bradley στα προγράμματα τεθωρακισμένων οχημάτων του. Με τη κατάσχεση και την επιθεώρηση αυτού του οχήματος, μπορούν να μάθουν για καινοτομίες σε τομείς όπως η προστασία του πληρώματος, η ικανότητα ελιγμών, η ισχύς πυρός και η επίγνωση της κατάστασης πεδίου, που ενδεχομένως επηρεάζουν την ανάπτυξη των μελλοντικών τεθωρακισμένων οχημάτων τους.

Η κατάληψη δυτικών οχημάτων μάχης τους επιτρέπει επίσης να εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις τους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, συντήρησης και απώθησης αυτών των οχημάτων αποτελεσματικά. Η εξοικείωση με τον εξοπλισμό ενός πιθανού αντιπάλου παρέχει ένα πλεονέκτημα σε πραγματικά σενάρια μάχης.

Ενώ οι Ρώσοι αναλύουν τον δυτικό εξοπλισμό, το ΝΑΤΟ ανακτά και μελετά τον ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό για να κατανοήσει τις τεχνολογίες του και να αναπτύξει αντίμετρα.

Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι ο πύραυλος αέρος-αέρος R-37M, τα εξαρτήματα του οποίου ανακτήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2023 στην Ουκρανία και παραδόθηκαν στις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Αυτός ο πύραυλος υπερμεγάλου βεληνεκούς ερευνάται για να επιτρέψει στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να προσαρμόσουν την άμυνά τους έναντι προηγμένων αεροπορικών απειλών και να σχεδιάσουν συστήματα ικανά να αντιμετωπίσουν τέτοια όπλα.

Η πρόσβαση στην τεχνολογία ενός αντιπάλου βελτιώνει σημαντικά τις αμυντικές και επιθετικές ικανότητες ή ανοίγει την πόρτα σε στρατηγικά τρωτά σημεία;

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε αμερικανικό τανκ Abrams

2 16

Ρωσικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι ρωσικός στρατός χτύπησε ένα αμερικανικό άρμα μάχης Abrams στην περιοχή της Αβντίιβσκι,  όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας κατασκευής drone Upyr FPV.

Είπε στο TASS ότι μετά από δύο χτυπήματα από τα drones Upyr FPV, το τανκ Abrams πήρε φωτιά. Πρώτα, η 30η Ταξιαρχία Πεζικού βοήθησε στην κατάρριψη της τροχιάς του τανκ και στη συνέχεια υπήρξαν δύο χτυπήματα με πυρομαχικά PG -7V.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Βλαντίμιρ Σολόβιοφ στο κανάλι του Telegram , το τανκ Abrams καταστράφηκε στο χωριό Berdychi στην περιοχή Αβντίιβσκι.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ