Κρήτη: Έκοψαν το νερό σε μητέρα με 2 ανήλικα παιδιά για απλήρωτο λογαριασμό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς νερό για περίπου ένα μήνα έμεινε μια μονογονεϊκή οικογένεια στο Ηράκλειο, καθώς η μητέρα, που εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος, δεν λαμβάνει πλέον το επίδομα ανεργίας και έχει μηδενικές απολαβές – Συνεπώς, αδυνατούσε να πληρώσει τον λογαριασμό στη ΔΕΥΑΗ, με την υπηρεσία να διακόπτει την υδροδότηση, και την ίδια με δύο ανήλικα παιδιά, να περνά ένα Γολγοθά για 23 ημέρες.

ΑΣΤΕΓΟΣ ΑΣΤΕΓΟΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΤΩΧΟΣ HOMELESS ΕΠΕΔΝΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ
ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΔΝΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ

Γολγοθάς για μια μονογονέα στο Ηράκλειο με δύο ανήλικα παιδιά, που πέρασε σχεδόν ένα μήνα χωρίς νερό στο σπίτι της. Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος, δεν λαμβάνει πλέον το επίδομα ανεργίας και θα δει ξανά χρήματα με την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Ως αποτέλεσμα, η ίδια δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς στη ΔΕΥΑΗ, με την υπηρεσία να διακόπτει την υδροδότηση στο σπίτι της, απροειδοποίητα, όπως αναφέρουν συνδικαλιστές.

Όπως περιγράφει ο κ. Σοφίου, η μονογονέας με δύο ανήλικα παιδιά 10 και 16 ετών, κλήθηκε να περάσει 23 μέρες χωρίς νερό, ένα βασικό αγαθό, απαραίτητο για κάθε νοικοκυριό. Μετά την διακοπή του νερού, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η γυναίκα απευθύνθηκε στη ΔΕΥΑΗ με την υπηρεσία να ζητά 190 ευρώ για την επανασύνδεση, ποσό που η ίδια αδυνατούσε να καταβάλλει, καθώς έχει μηδενικά έσοδα.

Τελικά, μετά από παρέμβαση της δημοκρατικής αγωνιστικής συνεργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, προέκυψε δέσμευση για άμεση επανασύνδεση του υδρόμετρου και διακανονισμού του χρέους, εξέλιξη που έδωσε ανάσα στη μονογονεϊκή οικογένεια.

Παρόλα αυτά, η εν λόγω υπόθεση είναι ενδεικτική της κατάστασης, καθώς σύμφωνα με σωματεία, πολλοί είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που περνούν δύσκολο χειμώνα, περιμένοντας να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ