Πρόεδροι Λιβύης-Τυνησίας- Αλγερίας: «Θα συναντιόμαστε κάθε 3 μήνες»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μια συνάντηση κάθε 3 μήνες για συντονισμό  των πλαισίων εταιρικής σχέσης και συνεργασίας».

Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των προέδρων της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ Μενφί, της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν, της Τυνησίας Καΐς Σαγιέντ, η οποία περιελάμβανε ανασκόπηση των αποτελεσμάτων της έβδομης συνόδου κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του Φόρουμ χωρών εξαγωγής φυσικού αερίου, που πραγματοποιήθηκε στην Αλγερία.

Αντιμετώπιση οικονομικών προκλήσεων και προκλήσεων ασφάλειας

Στη σύνοδο κορυφής των τριών συζητήθηκε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Μαγκρέμπ και κατέληξαν στην ανάγκη εντατικοποίησης και ενοποίησης των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων και των προκλήσεων ασφάλειας, με τρόπο που θα ωφελήσει θετικά τους λαούς των τριών χωρών.

Οι τρεις πρόεδροι αποφάσισαν να πραγματοποιούν τριμερή συνάντηση του Μαγκρέμπ κάθε τρεις μήνες, η πρώτη εκ των οποίων θα είναι στην Τυνησία μετά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, δηλαδή τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο Καΐς Σαγιέντ αποκάλυψε ότι το επόμενο διάστημα θα διοργανωθεί τριμερής συνάντηση Τυνησίας-Αλγερίας-Λιβύης, παρουσία του Προέδρου του Προεδρικού Συμβουλίου, στην Τυνησία.

Ο Πρόεδρος Τεμπούν είχε επίσης διμερή συνάντηση με τον Καΐς Σαγιέντ, στην οποία έκανε μια διμερή ανασκόπηση σχέσεις και τρόπους ενδυνάμωσής τους.

Ο Καΐς Σαγιέντ εξήγησε ότι η συμμετοχή του ως επίτιμου καλεσμένου σε αυτή τη σύνοδο κορυφής δεν εμπίπτει μόνο στο πλαίσιο του φόρουμ, αλλά και στο πλαίσιο των ειδικών σχέσεων με τους αδελφούς στην Αλγερία, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει μια νέα αντίληψη σήμερα σχετικά με το φυσικό αέριο και πώς κάθε χώρα πρέπει να επεκτείνει την πλήρη κυριαρχία της στον εθνικό της πλούτο.

akhbarlibya24

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ