Ο διοικητής της CENTCOM επισκέφθηκε την Ροζάβα (βόρεια Συρία)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διοικητής της CENTCOM, Μάικλ Έρικ Κουρίλα, επισκέφτηκε τη Ροζάβα και συναντήθηκε με στελέχη των SDF. Έκανε επιθεωρήσεις στους καταυλισμούς Χολ και Ροτζ.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM), ο Μάικλ Έρικ Κουρίλα επισκέφθηκε τις βάσεις όπου βρίσκονται οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του Συνασπισμού στην Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τη Ροζάβα.

Η δήλωση ανέφερε: «Ο διοικητής της CENTCOM στρατηγός Μάικλ Έρικ Κουρίλα  επισκέφθηκε την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Συρία και το Ισραήλ στην περιοχή CENTCOM μεταξύ 26 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου για να εξετάσει την ασφάλεια και την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή και να συναντηθεί με Αμερικανούς στρατιώτες και εταίρους ασφαλείας».

Σημειώθηκε ότι στο πλαίσιο των επαφών του στη Ροζάβα, ο Κουρίλα επισκέφθηκε τη βάση των ΗΠΑ και του Συνασπισμού στην περιοχή Ρίμελαν του Ντερίκ, καθώς και τους καταυλισμούς Χολ και Ρότζ όπου φυλάσσονται οικογένειες του ISIS. Αναφέρθηκε ότι ο Κουρίλα συναντήθηκε επίσης με αξιωματούχους των Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων (DSG) και της αυτόνομης διοίκησης της Ροζάβα.

Επίσκεψη στην Αίγυπτο και την Ιορδανία

Στη δήλωση της CENTCOM  , ο στρατηγός Kurilla πήγε στο Αλ Αρίς  και στην Πύλη της Ράφα στην Αίγυπτο στις 27 Φεβρουαρίου, όπου συζήτησε τη διαδικασία παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αίγυπτο στη Συρία με εκπροσώπους από διάφορους διεθνείς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, τον Αιγυπτιακό 2ο Στρατό Πεδίου και συναντήθηκε με αξιωματούχους της πρεσβείας των ΗΠΑ. Οι αξιωματούχοι περιέγραψαν τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και το επίπεδο υποστήριξης που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα για την αύξηση της ροής των προμηθειών στη Γάζα.

Καταγράφηκε ότι ο στρατηγός Κουρίλα πήγε στην Ιορδανία στις 28 Φεβρουαρίου, όπου συναντήθηκε με τον Ιορδανό Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Γιουσέφ Αληνάιτι, το επιτελείο του και άλλους ηγέτες για να συζητήσουν τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

 Οι επιθέσεις των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα και η περιφερειακή ασφάλεια ήταν μια άλλη ατζέντα της συνάντησης. Οι ηγέτες συζήτησαν επίσης ευκαιρίες για αύξηση της βοήθειας στη Γάζα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Επισκέφτηκε βάσεις και στρατόπεδα των ΗΠΑ στη Ροζάβα

Στις 28 και 29 Φεβρουαρίου, ο στρατηγός Κουρίλα επισκέφθηκε τον Πύργο 22, τη φρουρά Αλ Τανφ στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της CENTCOM στη Ζώνη Προσγείωσης Ρίμελαν στο Ντέρικ της Ροζάβα, για να αξιολογήσει τις συνεχιζόμενες βελτιώσεις στην προστασία των δυνάμεων και να συναντηθεί με τοπικούς ηγέτες. Εδώ έλαβε πληροφορίες για την πρόοδο που σημειώθηκε στον αγώνα κατά του ISIS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στρατηγός Κουρίλα  επισκέφθηκε επίσης τα στρατόπεδα Αλ Ροτζ και αλ Χολ στη Χασάκα. Αναφέρθηκε ότι συναντήθηκε με την αυτόνομη διοίκηση της Ροζάβα, αξιωματούχους των SDF και δεκάδες κατοίκους για να συζητήσουν τον επαναπατρισμό, την αποκατάσταση και την επανένταξη τόσο των κρατουμένων του ISIS όσο και των κατοίκων που έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις στους καταυλισμούς.

Στην ανακοίνωση  αναφέρθηκε ότι στους καταυλισμούς Ροτζ και Χολ βρίσκονταν 45 χιλιάδες πρόσφυγες, οικογένειες μελών του ISIS και περισσότεροι από 9 χιλιάδες κρατούμενοι του ISIS.

Επίσκεψη στο Ισραήλ

Στη δήλωση της CENTCOM, αναφέρθηκε ότι ο στρατηγός Κουρίλα επισκέφθηκε το Ισραήλ μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου.

Εδώ, ο Κουρίλα συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, τον αρχηγό του ισραηλινού επιτελείου Χέρζι Χαλεβί και μέλη των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι τρεις τους είχαν εκτεταμένες συζητήσεις σχετικά με ανησυχίες για την ασφάλεια τόσο εντός όσο και εκτός Ισραήλ. Στις συνομιλίες συζητήθηκαν επίσης ευκαιρίες για βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα.

Ο Διοικητής της CENTCOM Στρατηγός Μάικλ Έρικ Κουρίλα δήλωσε τα ακόλουθα σχετικά με την επίσκεψή τους:

«Αυτό ήταν το 27ο ταξίδι μου στην περιοχή CENTCOM και κάθε ένα από αυτά τα ταξίδια μου έδωσε μια βαθύτερη κατανόηση των προκλήσεων και των ευκαιριών ασφαλείας, καθώς και μοναδικές προοπτικές που δεν μπορούν να αποκτηθούν μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης με βίντεο.

Είναι δύσκολοι καιροί στην περιοχή CENTCOM, και βασιζόμαστε στον επαγγελματισμό των μελών της Υπηρεσίας μας για την επίλυσή τους. Βασιζόμαστε στη δέσμευση και την ικανότητα τους, καθώς και στη δύναμη των σχέσεων με τους συνεργάτες μας».

Rûdaw

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ