Χαλούκ Μπαϊρακτάρ: Τα Bayraktar TB2 UCAV εντάχθηκαν στον αλβανικό στρατό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γενικός Διευθυντής της Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ (Haluk Bayraktar), δήλωσε ότι τα Bayraktar TB2 UCAV έχουν ενταχθεί στο πολεμικό υλικό του αλβανικού στρατού προσθέτοντας «τα Bayraktar TB2 πραγματοποίησαν με επιτυχία τις πρώτες τους πτήσεις στον ουρανό της Αλβανίας σήμερα».

Τα προϊόντα της εγχώριας και εθνικής αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας συνεχίζουν να προσελκύουν την προσοχή στο εξωτερικό, γράφουν σήμερα τουρκικά δημοσιεύματα.

Το 2022 υπογράφηκε σύμβαση με την Αλβανία για την αγορά του μη επανδρωμένου επιθετικού αεροχήματος Bayraktar TB2.

Μετά τις υπογραφές, ελήφθησαν γρήγορα μέτρα και παραδόθηκαν τα Bayraktar TB2 UCAV.

Στην ανάρτησή του στο Χ για το θέμα, ο Μπαϊρακτάρ δήλωσε ότι σήμερα είναι μια ιστορική μέρα και άνοιξε η πρώτη Τακτική Αεροπορική Βάση του ΝΑΤΟ στην Αλβανία.

Τονίζοντας ότι το άνοιγμα της αεροπορικής βάσης Κουτσόβα είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την ασφάλεια των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

2 20

Ο Μπαϊρκτάρ είπε:

«Με αυτή την τελετή, τα Bayraktar TB2 UCAV μπήκαν στην απογραφή του αλβανικού στρατού. Έτσι, ένα αεροσκάφος στα πρότυπα του ΝΑΤΟ προστέθηκε για πρώτη φορά στο απόθεμα του αλβανικού στρατού. Με την οραματική ηγεσία του αξιότιμου πρωθυπουργού Έντι Ράμα και την ισχυρή συνεργασία του αξιότιμου Υπουργού Άμυνας Νίκο Πελέσι, τα Bayraktar TB2 πραγματοποίησαν με επιτυχία σήμερα τις πρώτες τους πτήσεις στον ουρανό της Αλβανίας».

«Συμβάλλουμε  στην ασφάλεια της αδελφικής Αλβανίας»

Ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ είπε, «Η ανάπτυξη των Bayraktar TB2 UCAV μας σε αυτό το στρατηγικό σημείο είναι ένας σημαντικός δείκτης της συμβολής μας στην ασφάλεια της Αλβανίας και της αδελφικής βαλκανικής γεωγραφίας».

Δήλωσε ότι, ως Baykar, θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια με τις καινοτόμες τεχνολογίες τους.

Από την άλλη πλευρά, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο Αλβανός υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι μοιράστηκαν επίσης το βίντεο που περιέχει εικόνες του Bayraktar TB2 που μπαίνουν στο απόθεμα στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφουν τα τουρκικά media

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ