Ο Πάνος Καμμενος “απαντά” στον Δημήτρη Κουτσούμπα για τους Sugar daddies

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανάρτηση του ο Πάνος Καμμενος αναφερει:

Παραδέχομαι δημόσια koutsoubas …για sugar daddy εμένα δεν μου επιτρέπουν,….

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκλεψε για μια ακόμη φορά την παράσταση από το βήμα της Βουλής, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καθώς, εκτός από την κυβέρνηση, εξαπέλυσε επίθεση και στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «ανέκδοτο» το λεγόμενο σκανδιναβικό μοντέλο που προτείνει.

«Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να οδηγούνται να αναζητούν sugar daddies για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά…», είπε συγκεκριμένα, προσθέτοντας, απευθυνόμενους στους «πράσινους» βουλευτές, πως «μάλλον θα πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε».

«Το νομοσχέδιο είναι πραγματικό έκτρωμα από την αρχή μέχρι το τέλος, που, παρά την ομοβροντία ψεμάτων και προπαγάνδας, ακόμη και στις ελεγχόμενες δημοσκοπήσεις, δείχνει να έχει το μισό της κοινωνίας απέναντί του», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση προωθεί το Πανεπιστήμιο της αγοράς, που φιλοτεχνείται από τα λόμπι της Ε.Ε.», ενώ, απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία, πρόσθεσε πως «θεσμοθετείτε πτυχία με τιμή, αντί για πτυχία με αξία, τα οποία θέλουν οι φοιτητές».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνέχισε, τονίζοντας πως «εδώ και μερικούς μήνες στην προσπάθεια να υπερασπιστείτε το απαράδεκτο νομοσχέδιο, έχετε δώσει ρεσιτάλ συκοφάντησης και κοροϊδίας, ο πρωθυπουργός συκοφάντησε φοιτητές ότι φέρονται σαν ληστές και λέτε ότι αποτελούν μειοψηφία…» και τόνισε πως «έχετε χάσει τα αβγά και τα πασχάλια, κάνατε και φροντιστήριο στη ΔΑΠ που βλέπει την πλάτη της Πανσπουδαστικής» και η λογική σας είναι ότι “όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος, όπως κάνατε στην Κομοτηνή». «Αλλά αυτοί είστε…», είστε «η φωνή του ΣΕΒ».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Μπορεί να αποκλείστηκαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όμως η φωνή τους ακούγεται εδώ μέσα από το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μεταφέρει τη φωνή του ΣΕΒ και των ομίλων που ζητούν ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, καθώς και να λειτουργούν τα δημόσια σαν επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι έκανε και με την Ενέργεια, τον σιδηρόδρομο και την Υγεία και λέει ότι δήθεν θα αναβαθμίσει το δημόσιο η ιδιωτικοποίηση και η “απελευθέρωση” και το λέει στον ελληνικό λαό που καλείται να πληρώνει νόμιμο “φακελάκι” για να χειρουργείται.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται το ευρωπαϊκό μοντέλο έναντι του κυπριακού, κάνει άσφαιρη και παραπλανητική κριτική, καθώς προωθείται σε όλη την ΕΕ η ιδιωτικοποίηση. Η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα είναι Δούρειος Ίππος για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δημόσιων Πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα, ενώ έγινε γενίκευση διδάκτρων στα μεταπτυχιακά επί διακυβέρνησής του.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ