Ανώτερος Ρώσος αξιωματικός προειδοποιεί για ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ευρώπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανώτερος αξιωματικός του Ρωσικού Στρατού Ρώσος προειδοποίησε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ευρώπη.  Είπε ότι η πιθανότητα εμπλοκής των ρωσικών δυνάμεων σε μια νέα σύγκρουση αυξάνεται «σημαντικά».

Ο Αντιστράτηγος Βλαντίμιρ Ζαροντνίτσκι, επικεφαλής της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Γενικού Επιτελείου του Ρωσικού Στρατού, έκανε αυτές τις δηλώσεις σε άρθρο που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Άμυνας με τίτλο «Στρατιωτική σκέψη».

Το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να εξελιχθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία μέσω της αύξησης των «δυνάμεων μάχης πληρεξουσίου» στη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, και το θέμα μπορεί να ισοδυναμεί με την έκρηξη πολέμου στην Ευρώπη».

Πρόσθεσε: «Η κύρια πηγή στρατιωτικών απειλών για τη χώρα μας είναι η αντιρωσική πολιτική που ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, οι οποίοι διεξάγουν έναν νέο τύπο υβριδικού πολέμου με στόχο να αποδυναμώσουν τη Ρωσία με κάθε δυνατό τρόπο, περιορίζοντας την κυριαρχία και καταστρέφοντας την εδαφική της ακεραιότητα».

Συνέχισε: «η πιθανότητα να εμπλακεί η χώρα μας σε νέες στρατιωτικές συγκρούσεις αυξάνεται σημαντικά».

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία πυροδότησε τη χειρότερη κρίση στις σχέσεις της με τη Δύση από την κουβανική πυραυλική κρίση το 1962.

Ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι κινδύνευε να πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο εάν στείλει στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του Ζαροντνίτσκι έρχονται σε μια στιγμή που η Δύση επιδιώκει να στηρίξει την Ουκρανία παρέχοντάς της περισσότερα όπλα και χρηματοδότηση μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης που εξαπέλυσε το Κίεβο το περασμένο καλοκαίρι και αφού οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι ο Ζαροντνίτσκι ζήτησε μια σειρά αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία οργανώνει τον στρατό και την ασφάλειά της, συμπεριλαμβανομένης μεγαλύτερης εστίασης στη στήριξη σε αυτές που περιέγραψε ως φίλες χώρες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της Ρωσίας και να ενισχύσουν την ενότητα της ρωσικής κοινωνίας όσον αφορά την άμυνα και τις ανάγκες της.

2 31

Independent Arabia

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ