Με 159 ψήφους υπέρ πέρασε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικα πανεπιστήμια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μετά από δεκαετίες συζήτησης γίνεται νόμος του κράτους αυτή η μεγάλη ιστορική αλλαγή. Σας καλώ να την ψηφίσουμε όλοι μαζί», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ολοκληρώνοντας την αποψινή ομιλία του για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η απόλυτη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στο κοινοβούλιο δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ότι όποιο νομοσχέδιο και να φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Βουλή, περνά «αυτομάτως».

Επί της αρχής το σχέδιο νόμου και επί των άρθρων που εισάγουν για πρώτη φορά διαδικασίες και προϋποθέσεις αδειοδότησης και ίδρυσης παραρτημάτων μη κρατικών ΑΕΙ ψήφισαν 158 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και ο ανεξάρτητος, προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, Χάρης Κατσιβαρδάς.

Πράγματι, σε σύνολο 299 βουλευτών, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από 159 βουλευτές, με 129 να το καταψηφίζουν και 11 να δηλώνουν «παρών», πιστοποιώντας πως και αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί και επίσημα, πλέον, νόμο του κράτους.

Για τρίτη ημέρα σήμερα, πάντως, υπήρξε θύελλα αντιδράσεων τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής, πράγμα που σημαίνει πως η εφαρμογή του παραμένει ανοιχτό ζήτημα, καθώς για την αποτροπή του στην πράξη έκαναν λόγο οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης που προηγήθηκε, στο σύνολό τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου, παρότι αυτό έγινε από διαφορετικούς «δρόμους» και οπτικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ