Ο Αλβανός πρόεδρος κλήθηκε στη Στρατηγική Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ- Εύθραυστη η κατάσταση στα Βαλκάνια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Στρατηγική Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ανώτατο Διοικητή, Στρατηγό Κρίστοφερ Καβόλι.

Η παγκόσμια ασφάλεια, η ασφάλεια στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, ο ρόλος της Αλβανίας ως συμβάλλοντος στην ειρήνη, την ασφάλεια και τον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της περιοχής, καθώς και η ενίσχυση των στρατιωτικών ικανοτήτων της Αλβανίας και η άμεση συνεισφορά στο ΝΑΤΟ ήταν μερικά από τα ζητήματα στα οποία εστιάστηκαν οι συνομιλίες Μπεγκάι Καβόλι.

«Σήμερα η κατάσταση της ασφάλειας έχει επιδεινωθεί και η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, καθώς και η βάναυση ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, έχουν την τάση να εξαπλωθούν και σε άλλες περιοχές. Η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια συνεχίζει να είναι εύθραυστη, γεγονός που μας υπενθυμίζει πόση προσπάθεια χρειάζεται για να προστατευθούν όχι μόνο οι δημοκρατικές αρχές, αλλά και η ειρήνη και η ασφάλεια των χωρών μας», είπε ο Πρόεδρος Μπεγκάι.

Ο Πρόεδρος Μπεγκάι διαβεβαίωσε τον στρατηγό Καβόλι ότι «η Αλβανία θα είναι πάντα εκεί που τη χρειάζεται το ΝΑΤΟ, όπως έχει αποδείξει με την παρουσία της σε αποστολές και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, την KFOR (Κόσοβο), τη Λετονία, τη Βουλγαρία, το Ιράκ».

Από την άλλη, ο Πρόεδρος Μπεγκάι εκτίμησε ιδιαίτερα την επένδυση που έκανε το ΝΑΤΟ στην αεροπορική βάση Κουτσόβα, η οποία εγκαινιάστηκε μόλις πριν από 4 ημέρες, τονίζοντας ότι «η Αλβανία προσφέρει και χαιρετίζει τη δέσμευση και την επένδυση του ΝΑΤΟ να μετατρέψει το λιμάνι του Πόρτο Ρομάνο σε ναυτικό του βάση».

Gazeta Tema

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ