Λονδινο: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που οι σκληρές διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Λονδίνο ζητώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα, μετά από πέντε και πλέον μήνες πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

britainforgaza3

Σημείο συνάντησης των διαδηλωτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης «Palestine Solidarity Campaign», ήταν το Hyde Park Corner στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ η πορεία αναμένεται να ολοκληρωθεί μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες.

britainforgaza1

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κατά μήκος της πολυπληθούς διαδήλωσης με το πλήθος να κρατά παλαιστινιακές σημαίες και να φωνάζει συνθήματα όπως «Ελευθερία στην Παλαιστίνη», «Σταματήστε τον πόλεμο στη Γάζα» ή «Σταματήστε τη γενοκτονία».

britainforgaza2

«Αυτές οι διαδηλώσεις εξελίσσονται σε πορείες μίσους κατά του Ισραήλ και εμείς πιστεύουμε πως φτάνει», κατήγγειλε ο Ιτάι Γκάλμαντι, διοργανωτής μιας αντι-διαδήλωσης σήμερα στο Λονδίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ