Δώστε τώρα στο Ισραήλ ναυτική βάση στην Κύπρο! Παρέμβαση του Γιάννη Βαληνάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμπειρότατος στις διεθνείς σχέσεις ο πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, Γιάννης Βαληνάκης, προχώρησε σε σχόλιο για την πορεία της εξωτερικής μας πολιτική, λέγοντας πάρα πολλά με λίγες μόνο λέξεις.

Άλλωστε ακόμη και η καταγωγή του, από τη Χάλκη και την Κάλυμνο, αποτελούν ισχυρά εχέγγυα για την ευαισθησία του στην εξωτερική πολιτική και τα εθνικά μας θέματα.

Με αφορμή λοιπόν την σημερινή μετάβαση στην Κύπρο αντιπροσωπείας του Υπουργείου Μεταφορών του Ισραήλ, για να εξετάσει το ενδεχόμενο κατασκευής λιμανιού στην Λάρνακα, ώστε να λειτουργήσει ως εναλλακτική για το Ισραήλ, σε περίπτωση που το λιμάνι της Χάιφα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω του πολέμου, ο Γιάννης Βαληνάκης έγραψε:

«Το Ισραήλ ψάχνεται για στρατιωτική βάση στην Κύπρο. Ελλάδα και Κύπρος θα αδράξουν τη μοναδική ευκαιρία ενίσχυσης της κυπριακής ασφάλειας; Ή θ’ αδιαφορήσουν όπως με διεύρυνση ΝΑΤΟ και τη μη αίτηση ένταξης της Κύπρου που θα εξασφάλιζε στενότερη αμυντική σχέση με Δύση; Είπαμε, οι κρίσεις έχουν (έξυπνους) νικητές+(απαθείς) ηττημένους»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ