Νότα διαμαρτυρίας της Μολδαβίας προς τη Μόσχα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή Όλεγκ Βασνέτσοφ μετά από αναφορές για άνοιγμα εκλογικών τμημάτων στην Υπερδνειστερία για ψηφοφορία στις ρωσικές προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας ανέφερε ότι θα επιδοθεί νότα διαμαρτυρίας προς τον Βασνέτσοφ με την απόφαση να ανοίξουν εκλογικά τμήματα στην περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS .

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έξι εκλογικά τμήματα για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές επρόκειτο να ανοίξουν στην Υπερδνειστερία.

 Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Μολδαβίας, Ιγκόρ Γκρόσου, δήλωσε ότι οι αρχές της Μολδαβίας σκοπεύουν να εμποδίσουν το άνοιγμα εκλογικών τμημάτων στο έδαφος της μη αναγνωρισμένης Υπερδνειστερίας για ψηφοφορία στις ρωσικές προεδρικές εκλογές.

Η Μόσχα προσέγγισε το Κισινάου με αίτημα να ανοίξει εκλογικά τμήματα για την ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, αλλά οι αρχές της Μολδαβίας επέτρεψαν να ανοίξει μόνο ένα στο κτίριο της Ρωσικής Πρεσβείας.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ