Οι τιμές των σαρακοστιανων στην Βαρβάκειο – Τι λέει ο πρόεδρος της αγοράς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις πέντε ημέρες απέμειναν για την Καθαρά Δευτέρα και στην Βαρβάκειο υπάρχει ήδη κίνηση, με σκοπό οι καταναλωτές να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Βασίλης Σίμος, οι τιμές είναι χαμηλές και μάλιστα βρίσκονται σε καλύτερα επίπεδα από πέρυσι. «Θα κάνουμε ένα είδος Ημιμαραθωνίου, θα είμαστε ανοιχτοί από τις 7 το πρωί της Κυριακής, συνεχόμενα ως και μεσημέρι Δευτέρας, με σκοπό να εξυπηρετηθεί σωστά το καταναλωτικό κοινό», είπε αρχικά ο πρόεδρος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή, διευκρινίζοντας πως η αγορά θα κλείσει μόνο για μία ώρα το απόγευμα της Κυριακής για να καθαρίσουν τα συνεργεία, ενώ δεσμεύτηκε ότι υπάρχει επάρκεια και ότι οι τιμές δεν θα αλλάξουν.

Ο ίδιος, εξήγησε πως μία οικονομική λύση είναι το πλοκαμάκι θράψαλου, που φέτος κοστίζει ένα ευρώ λιγότερο από πέρυσι, αλλά και τα θράψαλα, που κοστίζουν 7.98 τα μεγάλα. «Στα 8-9 ευρώ από 10 -11 ευρώ που ήταν πέρυσι τιμάται η σκούρα γαρίδα Εκουαδόρ (μεσαίο μέγεθος) , τα 12 ευρώ αγγίζει η κόκκινη γαρίδα Αργεντινής, τα καλαμάρια κοστίζουν 8.98 ευρώ, περίπου δύο ευρώ κάτω από την περυσινή τιμή», περιέγραψε και συμπλήρωσε:

«Γενικότερα έχουν γίνει μειώσεις 1-2 ευρώ, γεγονός που εμείς θεωρούμε επιτυχία, καθώς τα πράγματα με την ακρίβεια έχουν ξεφύγει. Πάμε για μικρότερο εύρος κέρδους και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους καταναλωτές που είναι ευάλωτοι».

«Θέλουμε να μην λείψει τίποτα από τους καταναλωτές»

Σε ερώτηση για το καλάθι της σαρακοστής που είχε γίνει πέρυσι, ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς Βαρβακείου τόνισε πως το 2023 είχαν γίνει κάποια βήματα, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, όμως φέτος δεν υπήρχε κάποια ένδειξη. «Συνομιλήσαμε με τον κύριο Σκρέκα μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, τον περιμέναμε να έρθει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια κίνηση», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Εμείς έχουμε φτιάξει το δικό μας καλάθι, με έξι θαλασσινά και οι τιμές έχουν παραμείνει ίδιες. Θέλουμε να μην λείψει τίποτα στους πολίτες από το σαρακοστιανό τραπέζι».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην κίνηση, λίγες ημέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα, εξηγώντας πως ήδη αρκετός κόσμος πάει για να κάνει έρευνα αγοράς. «Έχουν ξεκινήσει το λεγόμενο test drive, δοκιμάζουν, ελέγχουν, έχουμε επάρκεια, δεν αλλάζουν οι τιμές, περιμένουμε να γιορτάσουμε τα κούλουμα», κατέληξε ο κ. Σίμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ