Βουλγαρία: Στη στρατιωτική άσκηση «Ροδόπη-24» συμμετέχουν τρεις χώρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 350 στρατιωτικοί από τη Βουλγαρία, την Κροατία και την Αυστρία θα συμμετάσχουν στην κοινή εκπαίδευση «Ροδόπη – 24», ανακοίνωσε το  βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας.

 Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 28 Μαρτίου στην περιοχή της φρουράς Σμόλιαν.

Θα συμμετάσχουν στρατιώτες από τη Διοίκηση των Δυνάμεων του εδάφους, το 101ο Σύνταγμα Άλπεων – Σμόλιαν, το τμήμα επιμελητείας από το 110ο Σύνταγμα Επιμελητείας – Φιλιππούπολη, τη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία – Σόφια, την 24η Αεροπορική Βάση – Κρούμοβο, από τη  Δημοκρατία της Κροατίας και  τη Δημοκρατία της Αυστρίας.

Το θέμα της κοινής προετοιμασίας είναι «Δράσεις αλπικών σχηματισμών σε ορεινές και δασικές περιοχές σε συνθήκες χειμώνα».

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η διατήρηση και η αύξηση των δυνατοτήτων των αλπικών σχηματισμών για τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων σε δυσπρόσιτες περιοχές το χειμώνα, καθώς και για τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας με τους σχηματισμούς του ΝΑΤΟ και τις χώρες μέλη της Πρωτοβουλίας Ορεινής Εκπαίδευσης της ΕΕ Pooling & Sharing – EU P&S MTI.

Ο αξιωματικός που σχεδιάζει την εκπαίδευση είναι ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, υποστράτηγος Ντένιαν Ντέσκοφ, ο αξιωματικός που διεξάγει την εκπαίδευση είναι ο διοικητής του 101ου συντάγματος των Άλπεων, συνταγματάρχης  Στέφαν Ντίμοφ, ο διευθυντής είναι ο αναπληρωτής διοικητής του συντάγματος, ο αντισυνταγματάρχης Ιβάν Ζαπριάνοφ.

Η άσκηση «Ροδόπη – 24» θα διεξαχθεί σε δύο στάδια. Η πρώτη είναι μια σπονδυλωτή εκπαίδευση, η οποία χωρίζεται σε τρεις κατευθύνσεις – επεξεργασία ζητημάτων επιβίωσης, επίθεσης και άμυνας σε μια ορεινή και δασική περιοχή το χειμώνα.

Στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου θα πραγματοποιηθούν τακτικές ασκήσεις με τους αλπικούς λόχους του συντάγματος μαζί με στρατιωτικούς από την Κροατία και την Αυστρία.

Για την έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων υλικών μέσων κατά την επιχείρηση, η ομάδα υλικοτεχνικής υποστήριξης του 101ου Συντάγματος Άλπεων θα πραγματοποιήσει ειδική τακτική άσκηση.

Στις 7 Μαρτίου, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Αμερικανοί στρατιώτες επέδειξε ικανότητες κατά τη διάρκεια της Ημέρας για Υψηλόβαθμους Προσκεκλημένους και ΜΜΕ της πολυεθνικής άσκησης «Trojan Footprint 24», που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του εκπαιδευτικού συγκροτήματος ‘Tsrancha’ στην παριοχή Παζαρτζίκ.

Η μεγαλύτερη άσκηση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε στα εδάφη της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Γερμανίας, όπου βρίσκεται η Διοίκηση Στοιχείων Ειδικών Επιχειρήσεων για την άσκηση.

Dnes

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ