Πρωτοφανής ανακοινωση του ΚΚΕ για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Στεφανος Κασσελακης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τα οικονομικά μέτρα που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Το “ελληνικό όνειρο” του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, ακόμα και αν κληθεί κάποτε να το εφαρμόσει, δεν πρόκειται να βάλει τέλος στον εφιάλτη της συνεχιζόμενης λαϊκής αφαίμαξης, αφού δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο τους μισθούς πείνας, την “πράσινη” ακρίβεια και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τη φοροληστεία του λαού και τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου. Για όλα αυτά, άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως συνυπεύθυνος.

Όταν, λοιπόν, κινείσαι στις ράγες των “ματωμένων” πλεονασμάτων, των κατευθύνσεων της ΕΕ και των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, οι οποίοι – εκτός των άλλων δεινών – έχουν και πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος, τότε το μόνο που μπορείς να προτείνεις είναι η εφάπαξ φορολόγηση των λεγόμενων “υπερκερδών” ορισμένων επιχειρήσεων και κάποιες προσωρινές μειώσεις φόρων στα όρια που επιτρέπει η ΕΕ. Πρόκειται για συνταγές που δοκιμάστηκαν τα τελευταία χρόνια σε αρκετές χώρες της ΕΕ, ένα μέρος τους και στην Ελλάδα, και απέτυχαν παντού να δώσουν πραγματική ανακούφιση στον λαό.

Η υποτιθέμενη αύξηση στη φορολόγηση των υψηλών μερισμάτων και εταιρικών κερδών, ακόμα και αν αποδώσει κάτι με δεδομένους τους πολλούς τρόπους που έχουν οι μεγάλες επιχειρήσεις να “κρύβουν” τα κέρδη τους, θα τους επιστραφεί “με το άλλο χέρι”, με άλλα μέτρα που προτείνονται, όπως η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που θα πληρώσει πάλι ο λαός.

Ουσιαστικά πρόκειται για την “ξαναζεσταμένη σούπα” ότι δήθεν μπορούν να συμβιβαστούν τα ασυμβίβαστα, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων από τη μία και τα λαϊκά συμφέροντα από την άλλη. Όλοι και όλες γνωρίζουν ποιος χάνει στο τέλος…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ