22χρονια στον απόστρατο που κλειδώθηκε σε ΙΧ με τα παιδιά του και άνοιξε φιάλη υγραερίου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούτε ένα και δύο, αλλά 22 χρόνια και 9 μήνες κάθειρξη ήταν η ποινή που επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε βάρος ενός 63χρονου απόστρατου της Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος τον Μάρτιο του 2023 κλειδώθηκε μαζί με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητό, στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης και άνοιξε μία φιάλη υγραερίου, επιχειρώντας να ανατινάξει το όχημα. Μπροστά στο πρωτοφανές περιστατικό το οποίο λίγο έλειψε να γίνει μια οικογενειακή τραγωδία βρισκόταν και η εν διαστάσει σύζυγος του άντρα και μητέρα τον παιδιών η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, με δόλο, ως προς τη σύζυγό και με ενδεχόμενο δόλο ως προς τα τέκνα, όπως επίσης για απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο και σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισαν η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να επιστρέψει στις φυλακές.

Τι ισχυρίστηκε

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τα παιδιά του, αλλά να «φοβίσει» την εν διαστάσει σύζυγό του, με την οποία βρισκόταν σε αντιδικία. «Το έκανα γιατί αγαπάω τα παιδιά μου και ήθελα να τα διεκδικήσω. Ομολόγησα εξ αρχής ότι ήταν μια απερισκεψία. Η ύπαρξη αερίου ήταν τόση ώστε να θορυβήσω τη σύζυγο μου αλλά να μην κάνω κακό στα παιδιά. Ήταν μια έντονη αντίδραση αλλά απολύτως ασφαλής. Ήθελα να βρεθώ ενώπιον των δικαστηρίων για να μιλήσω. Έδωσα δικαίωμα που δεν έπρεπε να δώσω και ζήτω συγγνώμη γι’ αυτό», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του.

«Ήθελε να γίνει η έκρηξη και να τους πάρει μαζί στον θάνατο», ανέφερε κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας Αργυρή Κοτίνα, που πρότεινε την ενοχή του για το σύνολο των πράξεων, ενώ σχολιάζοντας τις εξηγήσεις που έδωσε είπε ότι «δεν αντέχουν στη λογική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ