ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού διασύνδεσης ταμειακών με POS – Πως θα γίνονται – Οδηγίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοιξε την Παρασκευή η πλατφόρμα, στην οποία θα δηλώνονται από τις επιχειρήσεις τα προγραμματισμένα ραντεβού για την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών (ΦΗΜ) με POS.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, τίθεται σε λειτουργία το Μητρώο Παρεχόμενων Υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης, όπου θα πρέπει να καταχωρίσουν τα ραντεβού με τις υπόχρεες επιχειρήσεις.

Η δήλωση των προγραμματισμένων ραντεβού, που θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός Απριλίου, θα πραγματοποιείται έως 1η Απριλίου 2024. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο myAADE > Εφαρμογές > Λοιπές Υπηρεσίες.

Ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται στο «Μητρώο και Επικοινωνία»/Στοιχεία Επιχείρησης» στην ψηφιακή πύλη «myAADE» μετά την υποβολή Δήλωσης Πληροφοριών από τις επιχειρήσεις τεχνικής υποστήριξης.

Από 23 Μαρτίου θα μπορούν να διατυπώνουν διαφωνίες για τα καταχωρισμένα στοιχεία επιλέγοντας την σχετική ένδειξη. Η επιχείρηση τεχνικής υποστήριξης ΦΗΜ θα ενημερώνεται μέσω ΑΑΔΕ, ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθώσεις.

Οι επιχειρήσεις για τις οποίες δεν θα έχει δηλωθεί προγραμματισμένο ραντεβού έως τις 22 Μαρτίου 2024, θα λάβουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την άμεση ανεύρεση επιχείρησης τεχνικής υποστήριξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ