Αμερικανική εταιρεία επενδύει κοντά στο 1 δις σε τουριστικά θέρετρα στην Αλβανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμερικανική εταιρεία θα επενδύσει στον τουρισμό της Αλβανίας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια δημιουργώντας θέρετρα τόσο στο νησί Σάσων όσο και στην περιοχή της χερσονήσου Σβέρνιτσας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Super.news η εταιρεία Kushner’s Affinity Partners, θα επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε βαλκανικές πολυτελείς και φιλικές προς το περιβάλλον αξιοποιήσεις, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες περιφερειακής ανάπτυξης.

Όπως σημειώνεται:

Η Affinity Partners του Jared Kushner σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ανάπτυξη ακινήτων στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυτελούς οικολογικού θέρετρου στο νησί Σάσων/Sazan της Αλβανίας.

3 22

Η εταιρεία στοχεύει να αναπτύξει σχεδόν 10.000 μονάδες στην Αλβανία και να αναζωογονήσει το κέντρο του Βελιγραδίου με ένα πολυτελές ξενοδοχείο και κατοικίες.

Με περιουσιακά στοιχεία 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και σημαντική υποστήριξη στη Μέση Ανατολή, το ποικίλο χαρτοφυλάκιο του Affinity περιλαμβάνει επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τεχνητή νοημοσύνη.

Στόχος να μεταμορφωθεί το νησί Σάσων

Στο επίκεντρο της επενδυτικής στρατηγικής της αμερικανικής εταιρείας βρίσκεται η μετατροπή του νησιού Σάσων της Αλβανίας, που προηγουμένως ήταν στρατιωτική βάση, σε μια πολυτελή κοινότητα οικολογικού θέρετρου με την επωνυμία Aman.

 Το όραμα του Kushner για το νησί Σάσων, που οι Αλβανοί το λένε Sazan, ως «μία από τις πιο παρθένες και μοναδικές ακτές», υπογραμμίζει τις δυνατότητες του έργου να επαναπροσδιορίσει τον τουρισμό πολυτελείας με έμφαση στη βιωσιμότητα και την αποκλειστικότητα.

Τεράστια  τουριστικά έργα στις αλβανικές ακτές

2 61

Η ιστορική Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο νησάκι της Σβέρνιτσας στην λιμνοθάλασσα της Νάρτας Βορείου Ηπείρου

Συνεχίζοντας τη δέσμευσή του στην Αλβανία, η εταιρεία Affinity σχεδιάζει να αναπτύξει τη χερσόνησο Σβέρνιτσας / Zvërnec, ενισχύοντας την παράκτια περιοχή με μεγάλα θέρετρα και σχεδόν 10.000 μονάδες βίλες και δωμάτια ξενοδοχείων. 

Αυτή η εξέλιξη θα προσδιορίσει τη θέση της Αλβανίας ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές στον κόσμο, με το θέρετρο στο Εξαμίλι των Αγίων Σαράντα να αναγνωρίζεται μεταξύ των κορυφαίων προορισμών της Airbnb παγκοσμίως.

Επενδύσεις και στο Βελιγράδι

Στη Σερβία, η εταιρεία του Kushner στοχεύει να δώσει νέα πνοή στην καρδιά του Βελιγραδίου μετατρέποντας τρία εγκαταλελειμμένα τετράγωνα σε πολυτελές ξενοδοχείο, εμπορικό χώρο και πάνω από 1.500 κατοικίες. Αυτό το έργο όχι μόνο υπόσχεται να αναζωογονήσει μια ιστορική περιοχή αλλά και να συμβάλει σημαντικά στην τοπική οικονομία και κοινότητα.

Ένα Διαφορετικό Επενδυτικό Χαρτοφυλάκιο

Πέρα από τα ακίνητα, η Affinity  με περιουσιακά στοιχεία 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και υποστήριξη από σημαντικούς επενδυτές της Μέσης Ανατολής, διερευνά επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κέντρα δεδομένων και τεχνητή νοημοσύνη, επιδεικνύοντας ένα ευρύ όραμα για μελλοντική ανάπτυξη και καινοτομία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ