Σχολή Ευελπίδων: 6η καλύτερη στρατιωτική ακαδημία στον κόσμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην λίστα με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο συμπεριλαμβάνεται η Σχολή Ευελπίδων. Καταλαμβάνει την 6η θέση στην κατάταξη, στην οποία πρώτη είναι η Αμερικανική Στρατιωτική Ακαδημία.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο δικτυακό τόπο startskool.com, στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Ακαδημία Saint-Cyr της Γαλλίας, στην τρίτη η National Defense Academy της Ινδίας, στην τέταρτη η Royal Airforce Academy του Ηνωμένου Βασιλείου και στην πέμπτη η Στρατιωτική Ακαδημία της Νοτίου Αφρικής.

Την δεκάδα συμπληρώνουν: Σχολή Ευελπίδων, Royal Military Academy Sandhurst της Βρετανίας, η Στρατιωτική Ακαδημία της Κίνας, η Στρατιωτική Ακαδημία της Κορέας και η Στρατιωτική Ακαδημία της Αιγύπτου.

Για την Σχολή Ευελπίδων αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα:

«Η ακαδημία στοχεύει στο να διαμορφώσει, καλλιεργήσει και εκπαιδεύσει δόκιμους σε εξαιρετικούς στρατιώτες και ηγέτες μέσω θεωρητικής και πρακτικής εξάσκησης. Προσφέρει ακαδημαϊκή μόρφωση και στρατιωτική εκπαίδευση».

Και προσθέτει: Στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση περιλαμβάνονται «μαθήματα χημείας, μαθηματικών, φυσικής και ξένων γλωσσών» ενώ η στρατιωτική εκπαίδευση των δοκίμων αφορά σε «τακτικές, χειρισμό όπλων και εντατική γυμναστική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ