Διώξεις για τους 49 συλληφθέντες στο Αριστοτέλειο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν τα 49 άτομα που συνελήφθησαν το Σάββατο κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετική Επιστημών του ΑΠΘ.

Σήμερα το πρωί οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και επιπλέον για απείθεια, καθώς οι 48 από τους 49 αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς άτομα που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στους 49 συλληφθέντες.

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας οι κατηγορούμενοι, 31 άνδρες και 18 γυναίκες ηλικίας από 19 έως 30 ετών, θα μεταχθούν εκ νέου στα δικαστήρια για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία και έως τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν κατά την έφοδο στο ΑΠΘ, όπως ναυτικοί πυρσοί, ξύλινα κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, βαριοπούλα κ.ά., προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες. Παράλληλα σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ