Σάλος με την αποκάλυψη του Κωστα Βαξεβάνη για το ζευγάρι που συνοδευε τον πρωθυπουργό στην Όαση της Σιβας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε παρέμβαση του ο Κώστας Βαξεβανης αναφερει:

Ζητάμε ταπεινά συγνώμη από το ζεύγος Βασίλη Καρατζα και Λουκίας Μόσχου γιατί μετά την αποκάλυψη του Documento ότι κάνουν διακοπές με τον Μητσοτάκη στην Όαση της Σίβας, αναγκάζονται να επιστρέψουν με το αεροσκάφος της γραμμής και όχι με το πρωθυπουργικό

Συμφωνα με το documentonews.gr οι Βασίλης Καρατζάς και Λουκία-Ναταλία Μόσχου είναι το ζευγάρι που συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην Όαση Σίβα της Αιγύπτου. Όπως αποκάλυψε χθες το Documento ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την Παρασκευή το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προκειμένου να μεταβεί στην Αίγυπτο και να κάνει διήμερες διακοπές πριν τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, για τα ενεργειακά και το μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα, το πρωθυπουργικό ζευγάρι πραγματοποίησε διήμερες διακοπές σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο στην Όαση Σίβα, όπου η διαμονή φτάνει ακόμη και τα 1.500 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Μάλιστα, όπως έδειξε με στοιχεία χθες το Documento, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έκλεισε το στίγμα του όταν βρισκόταν νότια της Κρήτης προκειμένου να μην εντοπιστεί το γεγονός ότι προσγειώθηκε περίπου 500 χιλιόμετρα μακριά από το Κάιρο όπου ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή αποκάλυψη του Documento οδήγησε το ζεύγος Καρατζά – Μόσχου στην απόφαση να επιστρέψει στην Αθήνα με το αεροπλάνο της γραμμής από το Κάιρο όπου μετέβησαν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Η σχέση του Κυρ. Μητσοτάκη με την οικογένεια Καρατζά

Η φιλική σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οικογένεια Καρατζά πάντως κρατάει από παλιά και συνεχίζεται, όπως όλα δείχνουν μέχρι σήμερα, καθώς ο Βασίλης Καρατζάς φέρεται να είναι μυστικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Εκτός από αυτό όμως, ο Βασίλης Καρατζάς είναι και γιος του γνωστού τραπεζικού, πρώην διοικητή της Εθνικής τράπεζας Θεόδωρου Καρατζά, ο οποίος σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί είναι ο άνθρωπος που είχε προσλάβει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είχε γράψει το Documento σε ανύποπτο χρόνο, η επαγγελματική σταδιοδρομία του Κυρ. Μητσοτάκη στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας ξεκίνησε το 1999, όταν εντάχθηκε στο ΔΣ της Εθνικής Συμβουλευτικών Επιχειρηματικών Συμμετοχών ΑΕ.

Μεταξύ των μελών του πρώτου ΔΣ της συγκεκριμένης εταιρείας του ομίλου της Εθνικής ήταν ο Κυρ. Μητσοτάκης, φέροντας μάλιστα την ιδιότητα του «τραπεζικού υπαλλήλου». Δημοσιεύματα της εποχής είχαν συνδέσει την τοποθέτηση του Κυρ. Μητσοτάκη με πιθανή διαμεσολάβηση του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Εκείνη την περίοδο η Εθνική Τράπεζα διοικείτο από τον Θεόδωρο Καρατζά.

Ήταν στενός φίλος του Κ. Σημίτη, ενώ διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας από το 1985 έως το 1987 επί υπουργίας Σημίτη. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της kontranews, ο μισθός του Κυρ. Μητσοτάκη ανερχόταν σε 10.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ οι… κακές γλώσσες λένε ότι ήταν ο μεγαλύτερος μισθός στην Εθνική Τράπεζα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ