Η Ρωσία θα προσαρτήσει τμήμα της Γεωργίας;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αυτονομιστική διοίκηση της γεωργιανής περιοχής της Νότιας Οσετίας διεξάγει «διαπραγματεύσεις για την ένταξη στη Ρωσία».

Ο «πρόεδρος του κοινοβουλίου» Άλαν Αλμπόροφ ανακοίνωσε την εξέλιξη αυτή σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

Αυτές τις μέρες, ο Αλμπόροφ ηγείται της «αποστολής παρατήρησης της Νότιας Οσετίας» στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, και πραγματοποιεί επίσης μια σειρά συναντήσεων στη Μόσχα.

1 171

«Πρόεδρος του Κοινοβουλίου» της Νότιας Οσετίας Alan Alborov

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα εξέφρασε την ετοιμότητά της να εξετάσει μια «συγκεκριμένη πρόταση» για να γίνει η Νότια Οσετία μέρος της Ρωσίας.

«Συζητάμε όλα αυτά τα θέματα σε στενό συντονισμό με τη Ρωσική Ομοσπονδία, λαμβάνοντας υπόψη τις διμερείς μας σχέσεις και συμφωνίες. Όταν, μαζί με τη Ρωσία, καταλήξουμε σε αυτήν την ιδέα, θα το κάνουμε», είπε ο Αλμπόροφ.

Σε συνέντευξή του σε ένα άλλο επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, το TASS, ο «αρχηγός του κοινοβουλίου» της Νότιας Οσετίας μίλησε για σχέσεις με τη Γεωργία. Σύμφωνα με τον ίδιο, «εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Νότιας Οσετίας και της Γεωργίας» είναι δυνατή μόνο εάν η Τιφλίδα υπογράψει μια «συμφωνία μη χρήσης βίας».

«Έχουμε μια διαπραγματευτική διαδικασία με τη Γεωργία στη Γενεύη. Μέχρι να υπογράψει η Γεωργία συμφωνία για τη μη χρήση βίας, δεν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση», είπε.

Ας σημειώσουμε ότι το 2023 στη Νότια Οσετία, πριν από τις «προεδρικές εκλογές», ανακοίνωσαν «δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία». Ωστόσο, ο Άλαν Γκαγκλόεφ, ο οποίος «κέρδισε τις εκλογές», αποφάσισε να «διαβουλευτεί» πρώτα με τη Ρωσία και το δημοψήφισμα αναβλήθηκε.

Ο Ντένις Γκοντσάροφ, διευθυντής του τέταρτου τμήματος των χωρών της ΚΑΚ του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι εάν «η δημοκρατία στείλει συγκεκριμένες προτάσεις, τότε η Ρωσία θα τις εξετάσει».

 Το 2022, το Κρεμλίνο είπε ότι η Ρωσία «δεν σκοπεύει να λάβει κανένα μέτρο για την προσάρτηση της δημοκρατίας». Με τη σειρά της, η Γεωργία δήλωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει τα εδάφη της ειρηνικά.

Εν τω μεταξύ, δεν είναι όλοι στη Νότια Οσετία ενθουσιασμένοι με αυτήν την ιδέα, παρόλο που τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης προβάλλου συνεχώς αυτό το ενδεχόμενο.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ