Δραματική αύξηση των επιθέσεων εναντίον χριστιανικών στόχων  στις ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα του Family Research Council των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυξήθηκαν δραματικά οι επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες των ΗΠΑ.  To 2023 σημειώθηκε ρεκόρ 436 επιθέσεων που περιλαμβάνουν, εμπρησμούς, βανδαλισμούς, πυροβολισμούς, βομβιστικές επιθέσεις, φραστικές και έγγραφες απειλές. Οι επιθέσεις εναντίον χριστιανικών εκκλησιών μεταξύ 2022 και 2023 τριπλασιάστηκαν, ενώ οκταπλασιάστηκαν από το 2018, η σχετική έρευνα δείχνει ότι οι επιθέσεις κατά των χριστιανικών εκκλησιών όχι μόνον αυξάνονται σε ένταση αλλά επιταχύνονται και αυξάνονται σε ρυθμό και αριθμό.

Του τελευταίους έντεκα μήνες του 2023 σημειώθηκαν 315 βανδαλισμοί χριστιανικών εκκλησιών, 75 επιθέσεις εμπρησμού, 10 επεισόδια με πυροβολισμούς, 20 βομβιστικές επιθέσεις και 37 άλλες επιθέσεις διαφορετικής φύσης. Κάποιοι ειδικοί και επιστήμονες κάνουν λόγο για σοβαρή πολιτιστική αλλαγή και στροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία και ενισχύει την γενική επιθετικότητα κατά των Χριστιανών και των χριστιανικών εκκλησιών. Ο κοινωνικός σεβασμός, η ευαισθησία και η πίστη καταρρέουν και φθείρονται, δίνοντας την θέση τους στη βία και την ασέβεια κατά των Χριστιανών και των χριστιανικών εκκλησιών. Στο Πόρτλαντ του Όρεγκον για παράδειγμα ΑΝΤΙΦΑ διαδηλωτές στο πλαίσιο συγκεκριμένης διαμαρτυρίας έσπασαν και έκαψαν εκκλησίες και κατοικίες Χριστιανών.

 Σύμφωνα με την έρευνα οι επιθέσεις στις χριστιανικές εκκλησίες γίνονται γιατί αυτές συμβολίζουν τις χριστιανικές αξίες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για την αξιοπρέπεια και τη σεξουαλικότητα, που αποτελούν καυτά πολιτικά ζητήματα.Τα αίτια των βίαιων επιθέσεων κατά χριστιανικών εκκλησιών δεν είναι ξεκάθαρα, όμως συνήθως οι βίαιες επιθέσεις προκαλούνται από θυμό και βίαια συναισθήματα που προκαλούνται σε άτομα με διαφορετικά πολιτικά κίνητρα και αξίες από αυτά που εκφράζει η χριστιανική εκκλησία και τα μέλη της, με κύριο πρόβλημα το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου και όχι μόνον.

Οι επιθέσεις κατά χριστιανικών εκκλησιών δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές αλλά λαμβάνουν χώρα σε τουλάχιστον 50 ομοσπονδιακές Πολιτείες των ΗΠΑ, και κυρίως σε περιοχές και πόλεις με μεγάλο και πυκνό πληθυσμό. Η έρευνα επισημαίνει ότι πολλές από τις επιθέσεις που γίνονται κατά χριστιανικών εκκλησιών δεν αναφέρονται και δεν καταγράφονται από τις αστυνομικές και τις ομοσπονδιακές αρχές, οπότε ο πραγματικός αριθμός των επιθέσεων είναι σχεδόν σίγουρα πολύ μεγαλύτερος.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ