Η Ρωσία σχεδιάζει να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας εντός της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξασφάλισε μια άνευ προηγουμένου πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας. Η εκλογική επιτροπή της χώρας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα εκλογών στις οποίες δεν αντιμετώπισε σοβαρές προκλήσεις και οι οποίες συνέβησαν εν μέσω της αυστηρότερης καταστολής της αντιπολίτευσης και της ελευθερίας του λόγου από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, γράφει το Associated Press.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου η Μόσχα δεν θα υποχωρήσει στην εισβολή της στην Ουκρανία και σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας για να βοηθήσει στην προστασία από μακράς εμβέλειας ουκρανικά πλήγματα και διασυνοριακές επιδρομές.

Οι  ρωσικές δυνάμεις του Κρεμλίνου έχουν σημειώσει πρόοδο στο πεδίο της μάχης καθώς ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη βλημάτων πυροβολικού και εξαντλημένες μονάδες πρώτης γραμμής μετά από περισσότερα από δύο χρόνια πολέμου.

Η γραμμή του μετώπου εκτείνεται σε πάνω από 1.000 χιλιόμετρα σε όλη την ανατολική και νότια Ουκρανία.

Η πρόοδος ήταν αργή και δαπανηρή, και η Ουκρανία χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τη δύναμη πυρός μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει διυλιστήρια και αποθήκες πετρελαίου βαθιά μέσα στη Ρωσία. Επίσης,  ρωσικές ομάδες που ισχυρίζονται ότι είναι αντίπαλες του Κρεμλίνου με έδρα την Ουκρανία έχουν εξαπολύσει διασυνοριακές εισβολές.

«Θα αναγκαστούμε κάποια στιγμή, όταν το κρίνουμε απαραίτητο, να δημιουργήσουμε μια συγκεκριμένη «ζώνη υγιεινής» στα εδάφη που ελέγχονται από την (ουκρανική κυβέρνηση)», δήλωσε ο Πούτιν αργά την Κυριακή.

Με αυτήν τη «ζώνη ασφαλείας», είπε ο Πούτιν, «θα ήταν αρκετά δύσκολο να διεισδύσει χρησιμοποιώντας τα ξένα πλήγματα που έχει στη διάθεση του ο εχθρός».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ