Καθησυχάζει η πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ: Δεν υπήρξε καμία παραβίαση στον πυρηνικό αντιδραστήρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατηγορηματική ως προς τι συνέβη ή δεν συνέβη τελικά με τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης είναι η πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής και καθηγήτρια του στον τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων του ΑΠΘ, Αλεξάνδρα Ιωαννίδου η οποία μίλησε στο GRTimes.

Συγκεκριμένα, η κ. Ιωαννίδου υπογράμμισε «πως στον χώρο όπου φυλάσσεται η πειραματική διάταξη δεν υπήρξε καμία απολύτως παραβίαση. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα διαρροής, ανάφλεξης ή έκρηξης και φυσικά επικινδυνότητας για κανέναν φοιτητή ή πολίτη».

Πρόσθεσε δε, ότι ο χώρος όπου φυλάσσεται η διάταξη, η οποία είναι φοιτητική και χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους, «ουδέποτε παραβιάστηκε τα τελευταία 50 χρόνια και για να φτάσεις εκεί υπάρχουν πολλές δικλίδες ασφαλείας. Υπάρχουν διπλές πόρτες υπάρχουν χώροι καλά φυλασσόμενοι χώροι που δεν παραβιάζονται εύκολα και που φυσικά ουδέποτε παραβιάστηκαν. Ας ηρεμήσουμε λίγο για να μην γράφονται και πράγματα που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ