Σφοδρή επίθεση της Δώρας Αυγερη σε Μητσοτακη για το σκάνδαλο με τα e-Mails των αποδήμων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν ο Μητσοτάκης καλύπτει τη Νίκη Κεραμέως για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, τότε είμαστε αντιμέτωποι με συγκάλυψη ενός ακόμη εγκλήματος, τονίζει σε συνέντευξή της η Δώρα Αυγέρη.

Η Σύμβουλος Κοινωνικής Διασύνδεσης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ αναφέρθηκε στο έγκλημα των Τεμπών αλλά και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων από το ΥΠΕΣ, την ώρα που η Νίκη Κεραμέως παραμένει στη θέση της, με το Μαξίμου να απλώνει πέπλο προστασίας στην υπουργό.

Η Δώρα Αυγέρη χαρακτήρισε εμβληματική και χωρίς προηγούμενο στο μεταπολιτευτικό πολιτικό βίο τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου να κρατήσει ανοιχτή την αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών καθώς και την παρέμβαση της Κομισιόν.

Η Δώρα Αυγέρη αναφέρθηκε σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού.

«Η κ. Κεραμέως έχει ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη, καθώς αυτό συνέβη επί των ημερών της. Η υπουργός Εσωτερικών παραδέχτηκε ότι τα δεδομένα έφυγαν από το υπουργείο. Επομένως, είτε δεν γνώριζε και είναι επικίνδυνη γιατί “κάτω από τη μύτη της έκαναν περίπατο τα προσωπικά δεδομένα” είτε γνώριζε και άφησε να εξελιχθεί το έγκλημα. Αν πολιτικά καλύπτει ο πρωθυπουργός την κ. Κεραμεως, τότε είναι ξεκάθαρη και η συγκάλυψη ακόμη ενός εγκλήματος», επεσήμανε η Δώρα Αυγέρη και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για πολύ σοβαρή ποινική υπόθεση με πολιτικά χαρακτηριστικά και ο πρωθυπουργός πρέπει να απαντήσει αν καλύπτει την πολιτική προϊστάμενη του υπουργείου Εσωτερικών γιατί τότε η πολιτική ευθύνη δεν θα αφορά μόνο στην υπουργό Εσωτερικών αλλά και την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Γιατί είναι εύλογη ανησυχία αν τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού δεν είναι μόνο στα χέρια της κυρίας Ασημακοπούλου αλλά και σε άλλα χέρια και αν τα χέρια αυτά είναι “γαλάζια”. Η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο αλλά με την υπόθεση θα ασχοληθεί το Ευρωκοινοβούλιο και τα ευρωπαϊκά όργανα για να προστατεύουν τους Έλληνες πολίτες όταν αισθάνονται απροστάτευτοι και ανασφαλείς».

Για την ακρίβεια και το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του κόμματος, η βουλευτής υπογράμμισε ότι «σ’ αυτό που διαφωνούμε με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συμφωνούμε με τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι το τι προκαλεί την ακρίβεια. Η ακρίβεια έχει όνομα και υπογραφή: κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ