Ο Γεωργιαδης απαιτεί να τιμωρηθεί η Ευρωπαια Εισαγγελέας που κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρεμποδίζει την έρευνα για το έγκλημα στα Τεμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτοφανής επίθεση κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως που ερευνά το έγκλημα στα Τέμπη εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με την άρση ασυλίας των βουλευτών, την οποία μάλιστα ζητούν 1.350.000 πολίτες μέσω του ψηφίσματος που παρέδωσε στο Ευρωκοινοβούλιο η μητέρα-σύμβολο, Μαρία Καρυστιανού.

Ο Άδωνις παρενέβη στο έργο της Εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την επέμβασή της και… αντιθεσμική:

«Όσον αφορά την παρέμβαση της ευρωπαίας εισαγγελέως όμως, που είπε να αλλάξει το Σύνταγμα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ την επέμβαση της παντελώς απαράδεκτη, πέραν παντός ορίου θεσμικού ρόλου που έχει» υποστήριξε ο Άδωνις μιλώντας στην ΕΡΤ για την Ευρωπαία Εισαγγελέα που κατήγγειλε παρεμπόδιση της έρευνας από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ έφτασε στο σημείο να ζητήσει μάλιστα και την τιμωρία της: «Εγώ δηλαδή δεν σας κρύβω ότι αν υπάρχει διαδικασία, ακόμα και να αμφισβητήσουμε τη θέση της, θα πρέπει το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε και ελπίζω να υπάρχουν θεσμοί στις Βρυξέλλες να την τιμωρήσουν γι’ αυτό. Στις Βρυξέλλες, τα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν ανεξάρτητα κυρίαρχα κράτη και δεν δεχόμαστε κομισάριους ή δερβέναγες για να μας πουν τι θα κάνουμε στη χώρα μας» υποστήριξε ο Γεωργιάδης και συνέχισε την επίθεση: «Έχει θεσμικό ρόλο και μίλησε με ιταμό ύφος σε μία ανεξάρτητη κυρίαρχη Δημοκρατία. Ήταν παντελώς απαράδεκτη και απορώ πως ο κόσμος δε βλέπει πόσο απαράδεκτο είναι, ένας άνθρωπος που έχει αξίωμα δημόσιο να παρεμβαίνει με αυτό τον τρόπο σε ένα κυρίαρχο κράτος».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την «Εστία της Κυριακής», ο ειδικός εφέτης – ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης σκέπτεται να αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή βάσει νόμου περί ευθύνης υπουργών, κυρίως για τον πρώην Υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και ενδεχομένως και για τον προκάτοχο του, πρώην Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ