Προειδοποίηση του επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών: Στόχος προτεραιότητας μας οι Γάλλοι στρατιώτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν προειδοποίησε το Παρίσι.

Ο Ναρίσκιν είπε ότι ο κύριος στόχος θα είναι οι Γάλλοι στρατιώτες που θα σταλούν στην Ουκρανία. Η Γαλλία, από την άλλη πλευρά, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έκανε μια «ανεύθυνη» πρόκληση.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν, έκανε σήμερα δήλωση σχετικά με τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ναρίσκιν ισχυρίστηκε ότι η Γαλλία ετοίμαζε μια μονάδα 2 χιλιάδων στρατιωτών για να στείλει στην Ουκρανία.

1 195
(kommersant): Ναρίσκιν: Η Γαλλία ετοιμάζει 2 χιλιάδες
στρατιώτες που θα σταλούν στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών είπε ότι οι Γάλλοι στρατιώτες που θα σταλούν για να βοηθήσουν την Ουκρανία θα είναι ο στόχος προτεραιότητας του ρωσικού στρατού.

Λέγοντας ότι η κυβέρνηση Μακρόν «δεν ενδιαφέρεται για τον θάνατο του γαλλικού λαού και τις ανησυχίες των στρατηγών», ο Ναρίσκιν υποστήριξε ότι οι προετοιμασίες για τη στρατιωτική μονάδα των 2 χιλιάδων έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τον Ναρίσκιν, ο γαλλικός στρατός ανησυχεί ότι ένα τόσο μεγάλο απόσπασμα δεν μπορεί να αναπτυχθεί στην Ουκρανία χωρίς να γίνει αντιληπτό.

Αξιωματούχος του Γαλλικού Υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων είπε: «Θεωρούμε ανεύθυνες τέτοιες προκλήσεις» και πρόσθεσε ότι οι εν λόγω δηλώσεις αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα ρωσικής «παραπληροφόρησης».

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έχει μιλήσει πολλές φορές για αποστολή Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία. Ο Μακρόν είπε την περασμένη εβδομάδα, «Όλες αυτές οι επιλογές είναι δυνατές, ο μόνος υπεύθυνος για αυτό θα είναι το καθεστώς της Μόσχας».

Πριν από τρεις ημέρες, ο Γάλλος ηγέτης είπε: «Δεν το επιθυμώ και δεν θα αναλάβω την πρωτοβουλία για αυτό το θέμα, αλλά ίσως κάποια στιγμή χρειαστεί μια χερσαία επιχείρηση για την αντιμετώπιση των ρωσικών δυνάμεων. Η δύναμη της Γαλλίας είναι ότι μπορεί να κάνει αυτό».

Ο Μακρόν ισχυρίστηκε ότι πολλές χώρες στην Ευρώπη ήταν «στην ίδια γραμμή» μαζί του στον καθορισμό της μεθόδου μάχης εναντίον της Ρωσίας και είπε ότι ήταν προετοιμασμένες για όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ