Τηλεκπαίδευση χωρίς προειδοποίηση σε δύο δημοτικά του Ζωγράφου με 450 μαθητές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστάτωση έχει προκληθεί σε πολλές οικογένειες του κέντρου της Αθήνας, καθώς δύο Δημοτικά Σχολεία στην περιοχή του Δήμου Ζωγράφου έκλεισαν λόγω προβλημάτων στη στατική επάρκεια ενός εκ των σχολικών κτιρίων.

Συγκεκριμένα, στο 5ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής διεκόπησαν τα μαθήματα λόγω ακαταλληλότητας (μη ύπαρξης στατικής επάρκειας) στο πεπαλαιωμένο κτίριο 3 του σχολικού συγκροτήματος. Αυτό που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων είναι πως, γονείς και μαθητές ενημερώθηκαν μέσω email για το κλείσιμο των σχολείων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εφεξής από απόσταση και διαδικτυακά. Ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση για το πού θα φιλοξενηθούν οι μαθητές, μετά την τριήμερη διακοπή, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι.

«Έχουμε περίπου 11 τμήματα που αυτή τη στιγμή ερευνούμε που μπορούμε να τα στεγάσουμε σε πρωινή βάρδια. Εννοείται, για να μη γίνει όλη αυτή η ανατροπή στις οικογένειες που δεν έχουν πού να πάνε τα παιδιά τους» τόνισε νωρίτερα η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη.

Όπως είπε η Δήμαρχος, υπάρχει μια συνάντηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για να βρεθεί λύση για το επόμενο διάστημα. «Εμείς έχουμε απευθυνθεί στην Πανεπιστημιούπολη, μήπως μπορέσουν και μας διαθέσουν κάποιο κτήριο ενώσω γίνεται η μελέτη και η αποκατάσταση του κτιρίου, να στεγαστούν τα 11 τμήματα και επίσης ερευνούμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε κοντέινερ, να τα τοποθετήσουμε στην αυλή ή σε άλλους χώρους κοντά στο κτήριο αυτό, για να μπορέσει να δουλέψει το σχολείο»πρόσθεσε η κ. Καφατσάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ