Με υπογραφή Πάνου Καμμένου και Ευάγγελου Αποστολάκη τα ελικοπτερα που καμάρωνε ο Μητσοτακης για να αποφύγει τη συνεδρίαση για τα Τέμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε προεκλογική φιέστα της κυβέρνησης μετατράπηκε η τελετή παραλαβής των τριών πρώτων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων Romeo MH-60R Seahawk που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανελ με εισήγηση του τότε αρχηγού ΓΕΕΘΑ και Ευάγγελου Αποστολάκη με υπουργο τον Πανο Καμμενο.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο Νίκος Δένδιας προσκάλεσε στην τελετή και τον ναύαρχο Αποστολάκη. Η επιλογή των MH-60R Seahawk είχε προκριθεί από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο επι αρχηγίας Τσούνη και υπουργού Αποστολάκη που υπέγραψε την LOA.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα είχαν κριθεί τα πιο κατάλληλα για ναυτικές επιχειρήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου καθώς και επιχειρήσεων επιφανείας καθώς διαθέτουν εξελιγμένα συστήματα εντοπισμού, κρούσης , αλλά και αντιμέτρων που προσφέρουν ξεχωριστές δυνατότητες στον τρισδιάστατο χώρο μάχης των ναυτικών συγκρούσεων της εποχής μας.

Η Ελλάδα είναι η 7η χώρα που παραλαμβάνει το ναυτικό ελικόπτερο του U.S. Navy ΜΗ-60R. Στην Ευρώπη, ανάλογα ελικόπτερα διαθέτουν οι Δανία, Ισπανία και Νορβηγία.

Στην Ελλάδα οι διαδικασίες παραγγελίας των ελικόπτερων MH-60R ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις. Τον Ιούλιο του 2020 και τον Απρίλιο του 2021 μέσω διακρατικής συμφωνίας Foreign Military Sales (FMS) με την αμερικανική κυβέρνηση.

Με πληροφορίες απο το ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ