Kρούσμα μηνιγγίτιδας στο Xάβαρι: Mεταφορά 42χρονης στο Nοσοκομείο Πατρών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλιμάκιο της ΠΕ Ηλείας έδωσε οδηγίες και φάρμακα για χημειοπροφύλαξη, στις επαφές του κρούσματος, προκειμένου να προφυλαχθούν και να μην μεταδώσουν τον ιό σε περίπτωση που έχουν νοσήσει.

Με μικροβιακή μηνιγγίτιδα διαγνώστηκε 42χρονη αλλοδαπή μητέρα τριών παιδιών από την περιοχή του δήμου Ήλιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 η 42χρονη πήγε -αρχικά- το βράδυ της Τρίτης (19/03), στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, εξετάστηκε και το πρωί της Τετάρτης (20/03), πήρε εξιτήριο ωστόσο μετά από λίγη ώρα επέστρεψε με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και έπειτα από νέα σειρά εξετάσεων ανιχνεύτηκε ότι νοσεί από μηνιγγίτιδα.

Μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Πύργου όμως οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή της υγείας της είναι σοβαρή και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Π.Ε. Ηλείας: Άμεσα αντανακλαστικά μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας σε συσκευαστήριο στο Χάβαρι (Δελτίο Τύπου)

Άμεσα ανακλαστικά επέδειξε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μετά τον εντοπισμό κρούσματος μηνιγγίτιδας σε μια γυναίκα, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, σε συσκευαστήριο στο Χάβαρι.

Ειδικότερα, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση και σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας, Ασημίνα Χαλικιά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας, Ακριβή Ζάρα μετέβησαν άμεσα στο συγκεκριμένο συσκευαστήριο.

Εκεί, ενημέρωσαν το προσωπικό και παράλληλα έδωσαν οδηγίες και φάρμακα για χημειοπροφύλαξη, στις επαφές του κρούσματος, προκειμένου να προφυλαχθούν και να μην μεταδώσουν τον ιό σε περίπτωση που έχουν νοσήσει.

Με πληροφορίες απο το iliaenimerosi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ