Έντρομοι στο Μαξίμου, προσπαθουν να υποβαθμίσουν την αποκάλυψη Ζελένσκι για μυστική συμφωνία με Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για μια ακόμα φορά οι Έλληνες πολίτες ενημερώθηκαν από… τρίτους για τη μυστική διπλωματία του Κυριάκου Μητσοτάκη και την προσωπική του… «γραμμή» στην εξωτερική πολιτική της χώρας που μας βάζει σε κίνδυνο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω ανάρτησης στο Twitter, ανακοίνωσε συμφωνίες μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργό στην Οδησσό, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός στο Μαξίμου για τις αποκαλύψεις που εκθέτουν ξανά τον Μητσοτάκη και φανερώνουν περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στο Ουκρανικό.

Πίσω από τις κουρτίνες των διπλωματικών πηγών, το Μαξίμου που πιάστηκε ξανά με τη γίδα στην πλάτη, δεν δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις και επιχειρεί να υποβαθμίσει την αποκάλυψη Ζελένσκι, ωστόσο επιβεβαιώνει ότι η χώρα συζητά διμερώς με την Ουκρανία για τη συμφωνία υποστήριξης ασφαλείας!

Συγκεκριμένα, το Μαξίμου αναφέρει: «Η ομάδα των G7 τον περασμένο Ιούλιο υιοθέτησε μια κοινή Δήλωση υποστήριξης της ασφάλειας της Ουκρανίας σε βάθος χρόνου, στην οποία έχουν προσχωρήσει και η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της. Σε συνέχεια αυτής της Δήλωσης η ΕΕ συζητά με το Κίεβο συμφωνία υποστήριξης ασφαλείας ΕΕ-Ουκρανίας. Η χώρα μας όπως και τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ συζητάει αντίστοιχα με την Ουκρανία διμερώς» και

Οι συζητήσεις αυτές έχουν ως βασικό στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας σε όλους τους τομείς, δηλαδή οικονομία, ανασυγκρότηση , ενέργεια , πολιτική προστασία , ανθρωπιστική βοήθεια , προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς , εσωτερικές μεταρρυθμίσεις , κυβερνοασφάλεια κλπ.

Οι συζητήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο πολύπλευρης υποστήριξης της Ουκρανίας και της ενταξιακής της πορείας.

Έχουν συμφωνήσει η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Δανία. Διαπραγματεύονται η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβενία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και οι Βαλτικές χώρες».

Ο Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να δώσει άμεσα επίσημα ξεκάθαρες απαντήσεις για τις επικίνδυνες προσωπικές συμφωνίες με το Κίεβο και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από διαρροές.

Υπενθυμίζεται ότι στην αποκάλυψη που έκανε μέσω Twitter (X) ο Ζελένσκι έγραψε:

«Μίλησα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας. Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί. Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7.»

Αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ: Ποιες είναι οι συμφωνίες του Μητσοτάκη με την Ουκρανία;

Σε αντίδρασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης κάνει λόγο για θέμα «μείζονος εθνικής σημασίας» και σημειώνει ότι τα κόμματα δεν είναι ενήμερα για τις συζητήσεις Μητσοτάκη με τον Ζελένσκι. «Τίθεται ένα αμείλικτο ερώτημα, ποιες είναι οι συμφωνίες στις οποίες προχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ουκρανία;» διερωτάται ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ