Έσβησε αθορυβα στα 95 του χρόνια ένας απο τους μεγαλύτερους και ιστορικούς επιχειρηματιες της χώρας μας, ο Θανάσης Ρέτσος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα το πρωί, 21 Μαρτίου 2024, απεβίωσε γαλήνια στο σπίτι του ο συνιδρυτής του Ομίλου Electra Hotels & Resorts και πολυαγαπημένος μου πατέρας Θανάσης Ρέτσος.

Πολλοί, ακόμα και μέσα στον Όμιλο, δεν είχαν την ευκαιρία και την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, δραστήριο, επίμονο και δημιουργικό, όπως παρέμενε μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Όσοι όμως τον γνώριζαν, εντός και εκτός δουλειάς, έχουν πολλές ιστορίες να πουν για εκείνον. Ιστορίες που αποδεικνύουν τα χαρακτηριστικά και τις αρετές του.

Ο «Θανάσης ο Ρέτσος», έτσι του άρεσε να αυτοπροσφωνείται, πάλεψε σκληρά τα πρώτα χρόνια της ζωής του, αλλά μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες πολέμου και ανοικοδόμησης μίας σχεδόν κατεστραμμένης χώρας, κατάφερε να διακριθεί, να δημιουργήσει, να συμπορευτεί με ανθρώπους, το Μάκη Φωκά, το Θωμά Σβυριάδη και τον Μπάμπη Τσαούσογλου, συνιδρυτές επίσης των Electra, βάζοντας με λίγα λόγια και αυτός το λιθαράκι του στην εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού.

Παράλληλα, δημιούργησε οικογένεια, ευτύχησε να δει και τα εγγόνια του να μεγαλώνουν και είχε την τεράστια τύχη στη ζωή του να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στο στενό του κύκλο μη αντιμετωπίσιμα. Όλη την παραπάνω πορεία, τη χάραξε και την ακολούθησε μη παρεκκλίνοντας από τα βασικά του χαρακτηριστικά: επιμονή, υπομονή, δικαιοσύνη, ευγένεια και τήρηση των ηθικών αξιών του, ακόμα και όταν αυτές ήταν ενάντια στο συμφέρον του! Αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν και στοιχεία του DNA του Ομίλου μας, για τα οποία όλοι μας στα Electra Hotels & Resorts είμαστε υπερήφανοι!

Η οικογένειά του, οι συνεταίροι του και οι συνεργάτες του πενθούμε. Από την άλλη όμως, και πάνω από αυτό, είναι μια μέρα που πέρα από θλίψη, έχει και χαρά και ανακούφιση, για το ήσυχο πέρασμα ενός πολυαγαπημένου προσώπου, ενός σπουδαίου για εμάς ανθρώπου, από τη γαλήνη του σπιτιού του, δίπλα στα αγαπημένα του πρόσωπα, στην αιωνιότητα….

ΔΗΜΟΦΙΛΗ