Στο δρόμο 300 εργαζόμενοι: Ξαφνικό λουκέτο ιστορική στην υαλουργία Γιούλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το πρωί η είδηση πως το εργοστάσιο υαλουργίας «Γιούλα», ένα από τα τελευταία του είδους του στην χώρα μας βάζει λουκέτο ύστερα από 75 χρόνια, με αποτέλεσμα να μένουν «ξεκρέμαστοι» οι περίπου 300 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εργοστάσιο που ιδρύθηκε το 1947 από την οικογένεια Βουλγαράκη επικαλείται ζημιές τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι στους υπάλληλους θα λάβουν διπλάσιες αποζημιώσεις ενώ θα γίνουν συνελεύσεις προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

gioula1

gioula2

Το κλείσιμο της επιχείρησης ήταν αναπάντεχο καθώς πριν από επτά χρόνια την είχε αγοράσει o πορτογαλικός κολοσσός BA  πληρώνοντας στην οικογένεια Βουλγαράκη ένα πολύ μεγάλο ποσό που έφτασε, σύμφωνα με πηγές, τα 30 εκατομμύρια ευρώ!

gioula3

gioula4

Την αγωνία τους για το μέλλον εξέφρασαν οι εργαζόμενοι μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Μάλιστα, μοιράστηκαν συγκινητικές προσωπικές ιστορίες καθώς, όπως είπαν, μέσα στο εργοστάσιο μεγάλωσαν εκείνοι και τα παιδιά τους. Άλλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους καθώς βγαίνουν στην σύνταξη σε δύο χρόνια αλλά δεν ξέρουν αν θα προσληφθούν καθώς είναι μεγάλοι σε ηλικία.

gioula6 1

gioula7

Στο πλευρό των δεκάδων εργαζομένων βρίσκεται η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) η οποία εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση και ζήτησε και παρέμβαση από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ